Miroase a vacanta

vineri, 20 mai 2005, 23:00
3 MIN
 Miroase a vacanta

„Lejeritate ori descatusare?” este intrebarea care si-o pune antrenorul lui Poli Iasi, Ionut Popa inaintea ultimelor trei runde ale sezonului vizavi de prestatia elevilor sai, dupa ce obiectivul de evitare a retrogradarii a fost deja atins. „Uitindu-ma in urma, ma gindesc ca nu m-am uitat bine la clasament cind am venit la Iasi! Acum, imi doresc si mai mult, sa obtinem cit mai multe puncte, pentru a ne clasa cit mai sus in clasament, pe o pozitie care sa aduca la anul cit mai multi bani din drepturile de televizare” adauga Popa, tradind faptul ca vrea mult si pe finalul sezonului.
Sfirsitul emotiilor se simte insa din plin si in declaratiile relaxate ale oficialilor gazdelor. Presedintele Marius Stan l-a ironizat pe oficialul brasovenilor, Romica Pascu: „Dupa meciul din tur a spus ca ma face de comanda la Iasi. Nu stiu la ce s-o fi referit. Eu ma asteptam sa imi faca un costum de comanda, insa, pina acum, nu a venit sa-mi ia masurile. Daca vine cu unul de gata, sper sa fie un costum de firma!”. La rindul sau, Ionut Popa a declarat ca s-a gindit sa utilizeze pe finele sezonului angajati ai clubului, insa nu are la cine apela: „Directorul economic, Neculai Ciulu cere pasa atunci cind are mingea la picior, presedintele Stan e cu moralul la pamint dupa ce l-am batut la toate jocurile, darts, bowling ori tenis cu piciorul, asa ca trebuie sa ma bazez tot pe jucatori”.
Singura grija e legata de finante, directorul economic al clubului, Neculai Ciulu, afirmind ieri ca Poli nu a reusit nici macar sa achite amenda de 1500 euro aparuta in urma incidentelor din partida cu FC National deoarece nu a avut bani!
In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia mai au doar sanse matematice de a evita retrogradarea. Minunea este conditionata de un sir de trei esecuri ale Bacaului, minimum unul al lui Apulum si victorii proprii pe linie, Brasovul avind (la egalitate de rezultate directe cu Bacaul) nevoia de a recupera un decalaj de sapte borne la golaveraj vizavi de trupa lui Sechelariu. Cum scenariul pare a fi de domeniu SF, e de asteptat ca oaspetii, pregatiti, dupa demisia lui Gabi Stan, de anonimul Ferenc Bajko, sa vina resemnati in Copou. De la gazde vor lipsi Irinel Ionescu, Claudiu Ionescu, Beceru, I. Pirvu (accidentati), Branet, D. Rednic (suspendati) si Arhire, ce a fost exclus din lot, in timp ce oaspetii nu pot conta pe Dossey, B. Nicolae (suspendati), Balint, Tararciuc si Arman Karamian (accidentati) . (Ovidiu MINEA)
Formatiile probabile
Poli Iasi: Arcanu – T. Petre, Ad. Ilie, Onut, Ad. Toma – Onofras, Gavatorta, Bernard, R. Miclea – Bilba, M. Pacurar.
Brasov: Pesic – Miclaus, Petroesc, Poverlovici, Sarmasan – Brujan, Isaila, Satmar, Sandor – Surdu, Colnic.
Arbitrii: Cristina Ionescu – Irina Mirt, Carmen Neagu; Cristina Dorcioman.
Observatori: Sorin Satmari, Gheorghe Farcas.
Atentie la scandari!
„Daca la Bacau, suporterii o «comiteau», astazi jucam cu portile inchise. Oricum, pericolul suspendarii nu a trecut” a spus directorul economic al lui Poli, Neculai Ciulu, facind apel la un comportament civilizat al spectatorilor si datorita faptului ca intreaga brigada de arbitri este formata din femei. Reamintim ca marti, Poli a primit un ultim avertisment din partea LPF, orice scandare neortodoxa in timpul meciului putind duce la suspendarea terenului.
Poli a anuntat ca pretul ridicat al biletelor este si o consecinta a manifestarii suporterilor la precedentul meci de pe teren propriu, presedintele Marius Stan spunind imediat dupa primirea amenzii de 1500 euro ca aceasta va fi suportata si de spectatori. (OM)

Comentarii