Ne bat si astia?

marți, 31 martie 2009, 20:28
4 MIN
 Ne bat si astia?

Dupa infringerea in fata Serbiei, partida pe care tricolorii o vor sustine in seara aceasta, la Klagenfurt a trecut pe planul secund. Toata lumea nu vorbeste decit de demiterea (sau demisia) lui Victor Piturca si vehiculeaza nume de tehnicieni care pot prelua succesiunea pe banca reprezentativei Romaniei. Pina una-alta, Piturca a spus astazi clar si hotarit ca nu va demisiona si chiar daca n-ar fi spus-o, el va conduce, volens-nolens, echipa nationala si in acest meci cu Austria. Partida care are importanta ei, chiar daca scoatem din discutie firimiturile de sanse care au ramas Romaniei de a ajunge anul viitor la Capul Bunei Sperante. Chiar daca se pune in balanta locul IV sau V in grupa, tot conteaza fiindca nu ne este indiferent in ce urna valorica va fi introdusa hirtiuta cu numele Romaniei la viitoarea tragere la sorti. Totusi, tot romanul spera ca vom bate si la Belgrad si la Paris, dar in primul rind trebuie sa cistigam la Klagenfurt. Jucatorii romani par dispusi sa se bata pentru reabilitarea lor, dar si pentru postul lui Piturca, lucru care pare paradoxal in conditiile atitudinii arogant-autoritare a selectionerului.

Fata de meciul cu Serbia, vor fi unele schimbari in echipa, cele mai importante fiind revenirea lui Goian in centrul apararii si absenta lui Costea, care si-a facut norma de cartonase galbene si se poate pregati linistit pentru meciurile Craiovei.

O problema despre care s-a discutat mult in ultima vreme este starea de sanatate a lui Mutu si Contra. Informatii recente arata ca cei doi au mari sanse de a juca la Klagenfurt, in special ultimul. In compartimentul ofensiv, in locul lui Costea, selectionerul are de ales intre Banel Nicolita si nou aterizatul Maximilian Nicu, nefiind exclusa nici o aparitie surpriza a lui Gigel Bucur.

In legatura cu Austria, nationala numita cu ani in urma "Wunderteam" (echipa minune, intr-o germano-engleza) traieste din plin soarta vecinei Ungaria, fiind tot mai departe de anii de glorie. La criza acuta a fotbalului austriac, se adauga si brambureala de pe banca tehnica, veteranul antrenor ceh Karel Brückner demisionind atunci cind parea sa redreseze corabia. Mai putem adauga ca echipa Austriei se confrunta cu numeroase indisponibilitati, in frunte cu cel mai valoros jucator al sau, Ivanschitz (neselectionat din cauza formei slabe) si continuind cu portarul Manninger, Weber, Junuzovic, Garics, Leitgeb, Janko, Ibertsberger si (mai nou) fundasul Dragovic.

In concluzie, un meci care poate fi cistigat de Romania, poate mai usor decit in conditiile in care ar fi invins Serbia la Constanta. Palmaresul dintre cele doua echipe este sarac si nesemnificativ: o infringere (1-4 in 1924), trei egaluri (1-1 in 1968 si 1972, 0-0 in 1987) si o singura victorie, 4-0 in 1986, victorie dupa care selectionerul Mircea Lucescu a fost demis! Formatiile probabile

Austria: Gspurning – Schiemer, Prödl, Pogatetz, Fuchs – Hölzl, Säumel, Scharner, Ulmer – Maierhofer, Hoffer.

Romania: Lobont – Contra, Goian, Tamas, Rat – Cocis, Radoi, Tanase – Nicolita, Marica, Mutu.

Arbitri: Craig Thomson – Tom Murphy, Martin Cryans (Scotia).

Franta – Lituania, actul II

Tot astazi se mai disputa la Paris, intilnirea Franta – Lituania, revansa partidei disputate simbata, la Kaunas si cistigata de francezi cu 1-0. Echipa lui Raymond Domenech are prima sansa si poate urca pe locul II in grupa in caz de victorie.

Clasamentul grupei a VII-a

1. Serbia        5          4          0          1          12-5   12

2. Lituania      5          3          0          2          6-4     9

3. Franta        4          2          1          1          6-6     7

4. Austria       4          1          1          2          5-7     4

5. Romania    4          1          1          2          5-8     4

6. Feroe         4          0          1          3          1-5     1

Urmatoarele meciuri: Lituania – Romania, Serbia – Austria (6 iunie); Feroe – Serbia (10 iunie).

Comentarii