Nu va fi usor

luni, 22 octombrie 2007, 21:05
2 MIN
 Nu va fi usor

Daca tot n-au apucat sa faca in vara nici un meci de pregatire cu o echipa de senioare, baschetbalistele de la National-Politehnica Iasi au avut macar sansa sa debuteze in noul sezon in fata unui adversar mai modest. Partida cu Somesul Dej a venit la fix pentru o echipa relativ noua, care are nevoie de omogenizare,  dar si pentru un antrenor de-abia repus in functie, ce n-a apucat sa-si impuna strategia.

Chiar daca partida a consemnat un rezultat linistitor, realitatea este ca iesencele mai au inca de lucru pina vor reusi sa formeze o echipa care sa impuna respect. "Apreciez ca structura lotului este superioara celei din sezonul trecut", spunea antrenorul Gabi Mihailescu saptamina trecuta si acesta a fost pina la urma unul dintre aspectele care au iesit la iveala in partida de simbata, chiar daca trebuie sa reamintim ca iesencele n-au avut in fata adversare care sa le puna probleme mari.

Chiar daca n-a fost extrem de precisa in aruncari, Suetina a condus bine jocul si a pasat decisiv de opt ori, plus ca a reusit sa surprinda prin cele 11 recuperari. Play-maker-ul de rezerva, Tecoanta, n-a fost nici ea mai prejos, pentru ca a imprimat viteza, a interceptat bine si a plusat cu doua aruncari de la distanta.

Birsan a fost si ea responsabila cu viteza, cu actiunile purtate pe contraatac in vreme ce Causan a incercat s-o faca uitata pe Cazac si a fost cea mai buna marcatoare, cu cele mai bune procentaje. Cu probleme anul trecut, capitolul pivoti a inceput sa prinda culoare. Lazar n-a excelat, dar si-a pus experienta in valoare in vreme ce pustoaica Panait s-a remarcat prin siguranta la aruncari libere dar mai ales prin numarul recuperarilor (12), anuntindu-se ca o pretendenta serioasa la pozitia pe care o ocupa acum capitanul Gavrilescu.

Cita vreme de pe banca mai pot veni solutii daca vorbim de Bordeianu, dar si de Borcila, Cilibiu ori Ionescu, National-Politehica ar putea sa-si construiasca in timp o echipa cu care sa forteze intrarea in obiectivul propus, cel de clasare in intervalul 8-10.

Schimbari de efective

Iar lupta nu va fi deloc usoara cita vreme s-au produs schimbari semnificative la nivelul Diviziei A feminine. Daca, in mod surprinzator, Municipal Tirgoviste si Olimpia Bucuresti (adica locurile unu si trei din sezonul trecut) prezinta in acest sezon echipe cu foarte multe junioare, sint multe alte grupari care au ramas la nivel ori s-au intarit serios.

ICIM Arad, Sportul Studentesc Bucuresti, Rapid Bucuresti si U Cluj s-au pastrat aproape la acelasi nivel, iar CET Govora s-a intarit cu citeva jucatoare bune din tara. Pretendenta la titlu se anunta insa CSS LMK Sf. Gheorghe (care le-a adus pe Brosovszky, Iaroska, Toma, Vass si Cazac), la Alexandria a crescut numarul americancelor de la doua la patru, iar CSM Oradea a abordat si ea aceasta pista dupa ce a inclus in lot trei jucatoare de peste ocean.

Comentarii