Numai cu croatele ne-a mers

luni, 27 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Numai cu croatele ne-a mers

Participarea echipei iesene de volei Penicilina in turneul Cupei Confederatiei Europene de la Zagreb s-a concretizat in primele doua zile cu o victorie si o infringere. Jucatoarele antrenate de Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au reusit, insa, marea surpriza de a invinge in chiar prima zi pe echipa gazda, Mladost Zagreb, cu 3-0 (19, 25, 20)! Cu toate ca erau destul de obosite dupa un drum lung de peste 30 de ore, iesencele au adus la disperare pe cei peste 1000 de spectatori care venisera sa sustina echipa gazda si au cistigat de o maniera entuziasmanta, excelind in special in atac si la blocaj. Sextetul trimis in teren de Nicu Roibescu, format din Tatiana Popa, Cezara Ruxandoiu, Mihaela Formagiu, Dana Dochia, Cristina Androhovici si Adriana Giurgea, a jucat mult mai bine decit o facuse in ultimele meciuri de campionat, s-a mobilizat exemplar, mai ales in setul al doilea, cel mai echilibrat si a cistigat dupa o ora de mare tensiune. In celalalt meci al primei zile, echipa rusa Proton Balakovo a intrecut cu 3-0 (23, 19, 18) gruparea Galiceanka Galeksport Ternopil, din Ucraina.
Simbata, insa, valoarea superioara a sextetului de la Proton Balakovo si-a spus cuvintul, voleibalistele ruse invingind Penicilina cu 3-0 (20, 19, 11). Dupa cum o arata si scorul, iesencele au opus o dirza rezistenta adversarelor lor in primele doua seturi, dar erorile ridicatoarei si deficientele la preluare le-au impiedicat sa se impuna pe final de set. In cea de-a treia parte a meciului, Nicu Roibescu a introdus si jucatoarele de pe banca de rezerve, dindu-le acestora posibilitatea sa joace intr-un turneu de asemenea valoare si in fata unor asemenea voleibaliste de forta. Tot simbata, Mladost Zagreb a trecut de Galiceanka-Galeksport Ternopil cu 3-2 (-23, 23, -17, 14, 13).
In turneul organizat de echipa Dinamo la Bucuresti, gazdele au mers fara greseala in primele doua zile. Dinamo a intrecut cu 3:0 (7, 13, 15) echipa Volley 80 Petange, din Luxemburg si cu 3-0 (14, 11, 11) echipa albaneza Dinamo Tirana. In cadrul aceluiasi turneu, Belbusinessbank Minsk (Bielorusia) a trecut cu 3-0 de Dinamo Tirana si de Volley 80 Petange.
In fine, in turneul de Cupa Confederatiei Europene de la Villebon (Franta), Dacia Pitesti a pornit cu dreptul, invingind cu 3-0 (19, 22, 23) echipa daneza Holte IF. A doua zi, insa, pitestencele au cedat cu 0-3 (18, 22, 22) in fata echipei gazda, RC Villebon. In celelalte doua meciuri, Villebon a dispus cu 3-0 de echipa portugheza Vilacondense, iar lusitanele au trecut cu 3-1 de Holte. Aseara, romancele trebuiau sa joace cu Vilacondense, in functie de acest rezultat urmind sa se decida daca vor ocupa locul doi sau trei in grupa. (ICT)

Comentarii