O etapa pentru clujeni

luni, 20 aprilie 2009, 19:42
3 MIN
 O etapa pentru clujeni

Etapa dinaintea Invierii ar fi putut insemna o schimbare spectaculoasa de lider, datorita infringerii liderului, Dinamo, la Iasi. Evoluind mult sub posibilitati, echipa lui Mircea Rednic s-a vazut invinsa de o formatie ieseana apriga si extrem de determinata de situatia din clasament, valoarea adversarului, dar si de zvonurile nefaste care sustineau, in mod nefondat, ca echipa din Copou, este "vasala" gruparii din Soseaua Stefan cel Mare. S-a vadit ca daca Poli nu a cistigat nici un meci in fata echipei "ciinilor" de cind a repromovat in Liga I, aceasta a reprezentat un complex Dinamo al iesenilor cum a avut, pina nu demult Craiova si cum mai are inca Timisoara.

De esecul dinamovistilor ar fi putut profita, in primul rind, Unirea Urziceni si FC Timisoara, daca ar fi cistigat in deplasare. Echipa lui Dan Petrescu nu a reusit decit o remiza alba la Craiova, in urma unui meci mai degraba aprig decit spectaculos, iar banatenii au fost victimele unui veritabil "Chelsea – Liverpool" made in Romania, desfasurat la Vaslui, meci cu mult peste media campionatului nostru. Dupa ce au condus cu 2-0 in min. 10 si cu 3-2 in min. 68, Timisoara a pierdut cu 3-4, semn ca se poate juca fotbal la cel mai inalt nivel si in Romania, cel putin daca inchidem ochii la numeroasele erori defensive de ambele parti. Beneficiara etapei a fost CFR Cluj, invingatoare pe Litoral, datorita unui gol al lui Traoré, indelung contestat de gazde, deoarece in momentul inscrierii, un jucator constantean se afla la pamint, intr-o alta zona a terenului. CFR Cluj este, in acest moment, egala cu Timisoara, la trei puncte de Dinamo si poate spera, din nou, la titlu.

Cert este ca victoria Iasului cu Dinamo, cea a "Pandurilor" la Otopeni si infringerile pe teren propriu suferite de Farul si Gaz Metan au limpezit oarecum apele in zona retrogradarii. Politehnica Iasi, clasata pe locul XIV, are cinci puncte in fata Farului si sapte inaintea Gazului. Numai ca mai sint noua etape de jucat si se pot intimpla multe chiar si in aceasta zona. Aceasta fara a mai lua in calcul o posibila retrogradare la masa verde a Argesului, datorita scandalului Penescu!

Rezultate, marcatori: Gaz Metan Medias – Steaua 0-1 (0-0). Kapetanos (’29). Buzean (GM) a fost eliminat in min. 70; Gloria Buzau – FC Arges 3-1 (1-1). Mera (‘2), Mansour (’87), Chitu (’90) / Nastasie (’20) ; Universitatea Craiova – Unirea Urziceni 0-0;  Farul Constanta – CFR Cluj 0-1 (0-0). Traoré (’69); Gloria Bistrita – Otelul Galati 3-0 (0-0). Diogo (’17), Coroian (’48), Zaharia (’79); Costin (O) a vazut cartonasul rosu in min.83;

CS Otopeni – Pandurii Tirgu Jiu 0-1. Martinovic (’71). Rada (O) a fost eliminat in min. 32; Poli Iasi – Dinamo 1-0 (0-0). Munteanu (’88); FC Vaslui – FC Timisoara 4-3 (2-2). Wesley (’28), Luchin (’30 – autogol), Temwanjera (’69), Milisavljevic (’86) / Bucur (‘6, ‘9 – penalty), Art. Karamian (’67); Rapid – FC Brasov 3-1 (1-0). Spadacio (’20), Grigorie (’53), Grigore (‘90) / Sburlea (’86).

Golgeteri: Juliano Spadacio (Rapid), Gigel Bucur (Timisoara) – 11; Florin Costea (Craiova) – 10; Gabriel Paraschiv (Otelul) – 9.

Comentarii