O fi buna victoria la Craiova?

sâmbătă, 25 martie 2000, 00:00
2 MIN
 O fi buna victoria la Craiova?

Odata cu apropierea linie de sosire in sezonul regulat al primei divizii de vollei feminin se intetesc calculele si speculatiile in egatura cu locul pe care il va ocupa fiecare echipa inainte de inceperea turneeor din play-off. Dupa cum se stie, primele opt clasate vor fi impartite in doua grupe (locurille 1, 3, 5 si 7 intr-o grupa, locurile 2, 4, 6 si 8 in cealalta), care isi vor disputa fiecare cite doua turnee. Interesant este, insa, faptul ca in aceste turnee, in care fiecare va juca cu fiecare, se va tine cont doar de rezultatele inregistrate anterior intre cele patru echipe componente. In fine, dupa desfasurarea celor doua turnee in fiecare grupa vor avea loc meciurile de clasament, respectiv cistigatoarele grupelor isi vor disputa locurile 1-2 si titlul de campioana, cele de pe locurile secunde vor lupta pentru medaliile de bronz si asa mai departe.
In aceste conditii devine foarte important pentru ce echipa pe ce loc termina sezonul regulat, in functie de acesta urmind sa-si "aleaga" viitorii adversari din grupa. E clar deja ca Rapid va fi pe locul intii, Universitatea Bacau pe 2, iar Braiconf pe 8. In rest, Penicilina si Dacia isi disputa locurile 3-4, iar Unic Piatra Neamt, Dinamo si RATB pot face oricind rocada pe locurile 5-7. In ceea ce ne priveste, ne-ar avantaja o grupa cu "U" Bacau, RATB si Braiconf, iar cea mai putin convenabila ar fi cea cu Rapid, Unic Piatra Neamt si Dinamo. Asta si pentru ca echipa nemteana a reusit o victorie surprinzatoare in fata liderei Rapid, dupa un meci care a provocat insa multe suspiciuni.
Cit despre meciul de azi, de la Craiova, in mod normal el ar trebui sa fie cistigat de iesence, net superioare valoric, invingatoare in tur cu un sec 3-0. Nu stim, insa, daca nu ar fi de preferat o infingere "strategica" in fata oltencelor, infringere care ne-ar oferi mai comodul loc 4 in casament, cu atit mai mult cu cit rezultatul din meciul cu Universitatea nu va mai conta in play-off. Probabil ca antrenorul Nicu Roibescu si-a facut, la rindul lui, toate calculele si va sti ce tactica sa adopte pentru ca Penicilina sa aiba sanse maxime in continuare in lupta pentru o medalie. Cele doua echipe s-au mai intinit de doua ori in acest sezon in Banie, in turul a doilea al Cupei Romaniei. Atunci iesencele au pierdut cu 2-3 si au invins apoi cu 3-1, obtinind caificarea in faza urmatoare a competitiei.
Dintre celelalte meciuri ale etapei de astazi, retin atentia, prin prisma importantei pe care o au in stabilirea ierarhiei finale, intilnirile Braiconf – Unic Piatra Neamt (in tur 2-3) si Dinamo – RATB (3-1). Evident, nici derbiul Rapid – Universitatea Bacau (3-0) nu-i de lepadat. In rest, doua meciuri in care gazdele sint favorite: Dacia Pitesti – Banatul Lugoj (3-1) si CSU Galati – Metal 33 Bucuresti (3-1). (Ion TEODOR)

Comentarii