Otelea este alesul

sâmbătă, 26 ianuarie 2002, 00:00
2 MIN
 Otelea este alesul

Tehnicianul Cornel Otelea a fost numit ieri, de presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, in functia de antrenor principal al echipei nationale de handbal feminin. Cornel Otelea, in virsta de 61 de ani, va avea contract cu FRH pina in anul 2004, obiectivul fiind calificarea la Jocurile Olimpice de la Atena si obtinerea unei medalii olimpice.
"In urma discutiilor purtate, Otelea a fost investit in functia de antrenor al echipei nationale feminine. El urmeaza ca, in cel mai scurt timp, sa-si desemneze colaboratorii. Otelea va fi prezent astazi la Zalau, pentru a urmari meciul dintre Silcotub si Besancon. El se va consulta cu Tadici si poate, in urma discutiilor, se va naste o colaborare dintre cei doi si la nivelul echipei nationale, care, din punctul meu de vedere, ar fi binevenita", a spus Gatu.
Presedintele FRH a precizat ca a purtat discutii cu Gheorghe Tadici si cu reprezentantii clubului Silcotub Zalau, ajungindu-se la concluzia ca Tadici nu poate renunta la functia de antrenor al echipei din Zalau. "Din discutiile purtate, am ajuns la concluzia ca Tadici nu va renunta la conducerea echipei Silcotub, care este creatia sa. In aceste conditii, conform unei hotariri a Consiliului de Administratie al federatiei, exista o incompatibilitate intre functia de antrenor la Silcotub si cea de antrenor la echipa nationala", a mentionat Cristian Gatu.
Consiliul de Administratie al FRH l-a mandatat, la inceputul acestei saptamini, pe Gatu sa poarte negocieri cu tehnicienii Gheorghe Tadici si Cornel Otelea si sa aleaga dintre acestia pe noul antrenor al reprezentativei feminine. Una dintre conditiile puse de reprezentantii FRH a fost aceea ca antrenorul echipei nationale sa fie obligat sa nu aiba vreun acord cu o echipa de club, atit timp cit se afla sub contract cu federatia. Tadici, care s-a mai ocupat de pregatirea reprezentativei feminine de senioare, este antrenor al echipei Silcotub Zalau.
Otelea, triplu campion mondial, ca jucator, cu echipa nationala de handbal a Romaniei, nu a mai antrenat niciodata o formatie feminina. Ca antrenor, cea mai buna performanta a lui Otelea este cistigarea medaliei de bronz la Campionatul Mondial din 1990, cu reprezentativa masculina. Cornel Otelea, care este si presedinte al Comisiei Tehnice din cadrul Comitetului Olimpic Roman, a mai antrenat echipa Steaua Bucuresti, cu care a cistigat campionatul si Cupa Romaniei. De asemenea, Otelea a ocupat functia de presedinte al clubului sportiv Steaua.

Comentarii