Padurea suceveana a inmugurit iarna, in Copou

marți, 30 noiembrie 1999, 00:00
3 MIN
 Padurea suceveana a inmugurit iarna, in Copou

Dupa cum incepuse partida din Copou, de simbata, un dezastru se parea ca va lovi pe FCM Poli Iasi, primele 20 de minute fiind dominate cu autoritate de NC Foresta Suceava. Mult mai maturi si aratind ca pregatirea tactica a partidei a fost facuta cu mare atentie, elevii lui Marin Barbu au ajuns repede si meritat la un 2-0 pe care au reusit sa-l conserve, in ciuda dominarii ulterioare a gazdelor si a golului lui Paraschiv, fara prea mari emotii. Daca nu a iesit asa a fost si datorita faptului ca tinara garnitura ieseana si-a invins teama data si de asezarea in teren si a jucat o a doua repriza destul de buna.
In ceea ce priveste evolutia fotbalistilor ieseni, cred ca de acum este un pleonasm sa mai mentionez ca principala buba a fost in linia mediana, acolo unde nu exista nimeni care sa lege jocul, confirmindu-se astfel avertismentul pe care l-am dat atunci cind am spus ca posibilii "lianti" Cotan, Matinca si Manole au fost indepartati cu inconstienta. Onofras a confirmat spusele antrenorului oaspetilor dinaintea partidei, care a declarat ca i-a pregatit ceva special talentatului tinar fotbalist iesean, si nu a miscat, Ionescu nu a stiut nici el pe ce post a jucat, el fiind peste tot si nicaieri, iar Poenaru a dezamagit din nou. In conditiile in care cei trei posibili servanti au fost stersi, singurul virf folosit (de ce numai unul la un meci acasa?), Serban, s-a batut in zadar de unul singur cu trioul defensiv forestier, acolo unde era o piine de mincat in conditiile in care Cojocaru nu a fost el ca libero iar V. Balan nu putea sa acopere gafele lui Bernard. Singurul mijlocas iesean care a iesit in evidenta, si asta datorita travaliului, a fost Ilie care, dupa un inceput foarte ezitant, a fost destul de util ca inchizator.
Un alt loc in care s-a pierdut duelul cu Foresta a fost flancul sting al gazdelor acolo unde Gheban nu l-a suparat pe Poenaru, jucind in nota lui, si permitind astfel tandemului D. Balan – Botan sa speculeze culoarele aparute. In ceea ce priveste celalalt flanc, desi Gavrilescu nu a jucat in nota lui obisnuita, prestatia lui D. Ene nu a dat batai de cap. Din pacate pentru ieseni, punctul forte de alta data al apararii, partea centrala a stat doar in Paraschiv care a reusit sa-si ia un frumos adio de la suporteri, atit prin golul marcat cit si prin faptul ca i-a transformat in anonimi pe Pacurar si, apoi, Fannis. Liberoul Urdaru a gafat in citeva rinduri decisiv iar Barbu a fost total depasit de vulpoiul Baicu. Si daca Moraru a a salvat in minutul 3 un gol ca si facut, portarul iesean are si el pe constiinta primul gol al lui Baicu, "goal-keeperul" lui Poli iesind pe sub minge la centrarea care a pregatit golul.
Asadar, berea data la sfirsitul meciului de Rudac (care a fost accidentat) in cinstea zilei lui de nastere care a fost vineri nu a mai avut acelasi gust, iarna anuntindu-se incarcata pentru "alb-albastri".
Nu inchei inainte de a aminti ca dinspre Suceava ne-au parvenit vesti ca, totusi, unii asa-zisi fani ieseni, a caror prestatie a fost lamentabila, au reusit sa "realizeze" ceva, masina bucatarului Forestei fiind atacata in apropierea Universitatii (ce loc de asalt si-au gasit derbedeii!) si avariata destul de serios. (Ovidiu MINEA)

Comentarii