Pandurii matura cu Steaua

duminică, 18 septembrie 2011, 22:38
7 MIN
 Pandurii matura cu Steaua

* Vointa Sibiu – Otelul Galati 0-1 (0-0). Paraschiv (’85). Mai experimentata si mai bine inchegata, echipa campioana a obtinut victoria, gratie unui sut din intoarcere al experimentatului Gabi Paraschiv, din centrarea lui Salageanu. Dupa o repriza in care nu s-a intimplat mai nimic, sibienii au bombardat in cea de-a doua poarta lui Grahovac, fara succes. Ei s-au resemnat cu remiza, dar in ultimele minute oaspetii au dat lovitura.

*Astra Ploiesti – Gaz Metan Medias 2-0 (1-0). Stratila (’29), Fatai (’90). Victorie meritata si muncita a ploiestenilor, conturata de o combinatie ca la carte intre Bejenaru, Seto si Stratila si incununata de actiunea superba si sutul din unghi al lui Kehinde Fatai, din final. Oaspetii au evoluat foarte bine in repriza a doua ratind citeva ocazii de egalare. In min. 73, antrenorul de portari al Astrei, Silviu Lung a intrat intr-o altercatie cu arbitrul Radu Petrescu si a fost trimis in tribune.

* FC Brasov – Petrolul 1-0 (1-0). Buga (’22). Fostul "killer" al Rapidului, Mugurel Buga a adus victoria gazdelor cu o superba scarita, dupa o pasa in adincime a lui Cristescu. O victorie, insa, impotriva cursului jocului, prahovenii ratind patru ocazii mari pina atunci. In repriza secunda, jocul s-a mai echilibrat ca situatii de gol, dar tabela nu s-a mai modificat. In min. 90^2, brasoveanul Voiculet s-a enervat dupa ce a primit un cartonas galben, a sutat o minge afara si l-a vazut si pe cel de-al doilea!

* Steaua – Pandurii Tirgu Jiu 1-2 (1-2). Rusescu (‘3) / Voiculet (‘9), Pintilii (’20). Fotbal de calitate in prima repriza, duritati la extrem in cea de-a doua. Acesta este tabloul unui meci plin de evenimente disputat pe stadionul Astrei din Ploiesti. Steaua a deschis scorul foarte repede, prin Rusescu la coltul lung, din centrarea lui Mihai Costea, dar foarte curind Pandurii si-au aratat coltii. Voiculet a patruns pe stinga ca prin brinza, printre Galamaz si Bourceanu si a sutat mingea pe sub Tatarusanu. N-a trecut mult si Stromajer a scapat spre poarta, a trimis in dreapta spre Bacila, Latovlevici a incercat o alunecare si, in disperare, a evitat golul cu mina. Arbitrul Istvan Kovacs a vazut bine faza si l-a eliminat pe stelist. In finalul reprizei, Tatarusanu s-a accidentat in saritura si a fost inlocuit cu Stanca. Partea a doua a fost caracterizata de atacuri sustinute ale gazdelor si contre puternice steliste, dar si de un exces de duritate, ambele garnituri facind risipa de "material". Meciul a fost mult timp intrerupt in min. 86, cind Gardos i-a rupt piciorul lui Bacila, jucatorul gorjean fiind transportat la spital. Steaua a ramas in noua oameni. Pe final a mai fost eliminat si Pintilii (Pandurii, pentru cumul de cartonase). De asemenea, au fost expediati in tribune ambii antrenori ai Pandurilor: Petre Grigoras (pentru proteste, in timpul intreruperii) si Marian Dinu (in min. 90^11, meciul fiind prelungit cu 14 minute!).

* Dinamo – Rapid 0-0. Derbiul etapei a avut in start doua intreruperi din cauza petardelor aruncate pe teren de suporterii ambelor echipe, in special de cei ai gazdelor, problema fiind rezolvata prin evacuarea galeriei dinamoviste. Rapid a inceput mai bine partida, gazdele reusind sa echilibreze jocul pina la pauza. Dinamo a avut cea mai mare ocazie a reprizei, cind Koné si Rus au tras, succesiv, in portar. Echilibrul numeric s-a rupt  in min. 45, Herea fiind eliminat direct la un fault asupra lui Dragos Grigore. Meciul a fost la fel de echilibrat, in ciuda diferentei de efectiv, si in partea secunda, insa cu mai putine faze de poarta. O remiza echitabila, care, insa, foloseste mai mult celorlalte echipe din zona fruntasa.

Ultimele doua meciuri vor avea loc astazi: FCM Tirgu Mures – "U" Cluj (19:30) si CFR Cluj – FC Vaslui (21:30), ambele transmise pe DigiSport.

Etapa viitoare (23-26 septembrie): Concordia Chiajna – FC Brasov, Otelul Galati – CS Mioveni (vineri), "U" Cluj – Ceahlaul Piatra Neamt, Rapid – CFR Cluj (simbata), Sportul Studentesc – Steaua, FC Vaslui – Vointa Sibiu, Petrolul – Dinamo (duminica), Pandurii Tirgu Jiu – Astra Ploiesti, Gaz Metan Medias – FCM Tirgu Mures (luni).

Abjectii si dejectii

Inaintea meciului Steaua – Pandurii, Gigi Becali a incercat in stilul sau abject, sa puna presiune pe tinarul fundas gorjean Chiriches, stiut fiind ca din primavara, acesta va juca la echipa sa. Porcariile lui Becali nu mai mira pe nimeni, insa se pare ca inteligentul (fara ghilimele) Mihai Stoica calca apasat pe urmele patronului. Cu jumatate de ora inaintea meciului, Meme a aparut la DigiSport cu o varianta mestecata si prelucrata a strategiei patronului: "N-ar fi indicat ca jucatorul Chiriches sa joace impotriva propriilor interese". Protestele justificate ale celor prezenti in emisiune l-au enervat pe caftangiul de la Medias, care s-a lansat intr-o peroratie plina de jigniri dar si de auto-caracterizari de tipul "lauda-ma, gura!".  In prima repriza a meciului de la Ploiesti, Chiriches a gresit odata grav si in tribune s-au auzit murmure. In final, insa acelasi Chiriches a raspuns propunerilor mizerabile ale sefilor stelisti, cu o patrundere in careu si o centrare perfecta, urmate de o ratare incredibila a lui Vranjes. Ce-ar fi fost daca ar fi iesit golul de 3-1? Nimic, fiindca jucatorul Pandurilor a inteles ca lumea nu incepe si nu se termina cu echipa prafuita a tandemului "Gigi-Meme".

Clasament

1. Dinamo      7          5          1          1          13:4   16 (^4)

2. Pandurii     7          4          2          1          12:6   14 (^5)

3. Rapid         7          4          2          1          9:4      14 (^5)

4. CFR           6          4          0          2          14:5   12 (^3)

5. "U" Cluj      6          3          2          1          8:5      11 (^2)

6. Astra           7          3          2          2          7:6      11 (-1)

7. Steaua       7          3          1          3          11:9   10 (-2)

8. Vaslui         6          3          1          2          9:7      10 (^1)

9. Brasov        7          3          1          3          7:7      10 (-2)

10. Otelul       7          3          1          3          5:8      10(^1)

11. Ceahlaul  7          2          3          2          6:7      9 (-3)

12. Medias     7          3          0          4          11:13 9 (0)

13. Petrolul    7          2          1          4          6:7      7 (-2)

14. Sibiu        7          1          4          2          5:8      7 (-5)

15. Mioveni    7          2          0          5          7:16   6 (-6)

16. Mures       6          1          2          3          5:8      5 (-4)

17. Sportul     7          1          2          4          7:15   5 (-4)

18. Chiajna    7          0          3          4          2:10   3 (-6)  

Comentarii