Pirv si Turlea n-au facut fata italiencelor

marți, 21 septembrie 1999, 23:00
2 MIN
 Pirv si Turlea n-au facut fata italiencelor

Debutul echipei Romaniei la actuala editie a Campionatului European de volei feminin n-a fost unul fericit, jucatoarele antrenate de Costinel Stan si Mugur Niculescu cedind in primul joc, disputat la Rma, in fata Italiei, cu 1-3. Dupa ce au cistigat primul set cu 25-21, in 25 de minute, romancele nu au putut mentine acelasi ritm, cedindu-le pe urmatoarele trei cu 25-20, 25-17 si 25-20. Meciul a durat in total 87 de minute, consemnindu-se 4 servicii gresite pentru italience (unul in contul jucatoarelor noastre) si 5 puncte cistigate din serviciu (doar unul pentru romance).
Reporterul ziarului "Gazzetta dello Sport" la acest meci, Gian Luca Pasini, considera ca italiencele si-au apropiat victoria datorita superioritatii tehnice si omogenitatii mai mari a sextetului de baza. In ciuda faptului ca nu poate conta pe una dintre vedetele sale, Francesca Piccinini, operata recent la ochi, echipa antrenata de Angiolino Frigoni si-a depus o candidatura serioasa la ocuparea unui loc pe podiumul final al Europenelor. Setul cistigat de romance in debutul meciului (gratie evolutiei excelente in atac a "italiencelor" Cristina Pirv, de la Medinex Reggio Calabria si Carmen Turlea, de la Parmalat Matera) le-a ambitionat pe gazde, care au in Rinieri si Bertini doua jucatoare de clasa mondiala. Setul secund a fost cel mai echilibrat, jucatoarele nostre conducind pina la 16-15, dar citeva mici greseli ale arbitrilor Salonen (Finlanda) si Zelazny (Polonia) le-au enervat pe elevel lui Costinel Stan, care au inceput sa piarda teren. In loc sa fie 2-0 pentru noi, s-a ajuns la 1-1, iar in setul al treilea, profitind de "caderea" romancelor, gazdele au defilat, impunindu-se in numai 17 minute. Setul al patrulea avea sa fie si ultimul, victoria Italiei fiind decisa in ultima instanta de posibilitatea antrenorului Frigoni de a face numeroase schimbari, rezervele sale fiind cam de aceeasi valoare cu titularele. Astfel, in momentul in care Galastri si Cacciatori au inceput sa nu mai dea randament, gresind repetat, acestea au fost inlocuite cu Paggi si Beccaria, care s-au descurcat excelent. In echipa noastra au jucat Turlea (cea mai buna din sextetul romanesc), Rusei, Butnaru, Pirv, Cioroianu si Trombitas, singura rezerva folosita fiind Barbuica.
In cel de-al doilea meci din grupa noastra, Rusia a dispus de Olanda cu 3-0 (26-24, 25-11, 25-20); in grupa B (care isi disputa jocurile la Perugia), Croatia a invins Bulgaria cu 3-0 (25-21, 25-19, 25-17), iar Germania a intrecut Polonia cu 3-2 (21-25, 25-14, 25-19, 16-25, 15-13). Astazi se vor disputa partidele Italia – Olanda, Rusia – Romania, Germania – Bulgaria si Croatia – Polonia. (ICT)

Comentarii