Prime record la Poli?

joi, 26 iulie 2007, 21:44
3 MIN
 Prime record la Poli?

 Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, va participa astazi la conferinta de presa organizata de club (intilnire ce a fost aminata cu o zi) si va pleca apoi spre Timisoara. Inaintea startului noului sezon, tehnicianul cel mai longeviv la cirma unei echipe din actuala Liga I a purtat un dialog cu reporterul "Ziarului de Iasi".

– Domnule Popa, va fi campionatul care incepe cel mai tare din istoria fotbalului romanesc, asa cum se spune?

– Este foarte posibil, pentru ca investitiile facute sint fara egal.
– Iasul nu s-a aliniat la aceasta moda, facind transferuri subtiri, pregatindu-se acasa. Mai mult, bugetul anuntat, unul din cele mai mici din Liga I, nu are inca resurse de a fi realizat.
– Corect. In atare conditii avem doua variante la dispozitie. Prima, sa storc totul din jucatorii pe care-i avem la dispozitie si cred ca fotbalistii din vechea structura pot sa mai creasca 5-10 procente. Doi, sa dam prime mari fotbalistilor. Daca tot avem probleme materiale si contracte foarte mici, macar la meciuri sa-i stimulam corespunzator.
– Anul trecut spuneati ca veti mentine un sistem de premiere la pachete de meciuri. V-ati pastrat ideea?
– Trebuie sa am o discutie cu conducerea careia ii voi propune ca bonusurile sa se acorde dupa cinci meciuri, cu conditia minima de a fi obtinute cinci puncte. Pentru a-i stimula pe baieti, ma gindesc ca sumele acordate sa creasca mult pe masura obtinerii unor rezultate bune, astfel incit daca vom cistiga peste 7-8 puncte in cinci meciuri sa ajungem sa avem cele mai mari prime din Romania!
– Recent v-ati contrazis cu Gheorghe Nichita pe marginea obiectivului echipei, primarul spunind ca vrea Intertoto, iar dumneavoastra ca nu se poate mai mult decit evitarea retrogradarii.
– Poate conducerea vrea altceva insa obiectivul meu este sa jucam cit mai frumos, sa multumim suporterii si sa facem cit mai multe puncte.
– Sa ne referim la meciul de duminica, de la Timisoara. Ce sperante aveti?
– Daca ne uitam la programarea primelor trei runde, cind intilnim trei echipe ce ataca titlul, ar trebui sa fim multumiti daca obtinem un punct in aceasta perioada! In ceea ce priveste Timisoara, aceasta este o super-echipa. Hai sa ne uitam doar la ce atacanti are, Mansour, Cristea, Ganea si Bucur si sa ne aducem aminte de forta  financiara a clubului. In plus, in aceasta saptamina Mijin, Naidin si Buta nu au dus pina la capat toate antrenamentele, asa ca deja am putea avea probleme de lot. Tragind linie, avem sanse foarte mici, insa ne vom bate pentru ele. Faptul ca, in primavara,  am batut acolo nu are nici o relevanta.
– Alexa spunea ca trebuie ca Timisoara sa fie foarte atenta duminica pentru ca Iasul e o formatie foarte periculoasa.
– Fiind banatean de-a meu cred ca a vrut sa ma complimenteze.
– Ce parere aveti despre iesirea patronului timisorenilor, Marian Iancu, vizavi de delegarea arbitrului Tudor la acest meci?
– Nu-mi permit sa comentez declaratiile domnului Iancu. Vreau sa spun doar ca eu sint bucuros sa ma arbitreze Tudor chiar si in Bucuresti, impotriva unei echipe din Capitala.
– In pregatiri ati incercat mai multe module de joc, v-ati hotarit cu ce sistem veti aborda partida?
– Inca nu. Cert e doar ca voi conta pe 4 fundasi.
– V-ati hotarit in privinta brazilianului Möller?
– Am cerut conducerii sa incerce sa-l imprumute pina in iarna pentru a ne edifica complet asupra capacitatilor sale, ramine de vazut cum ne vom intelege cu impresarii.

Comentarii