"Cazul Foresta" domina etapa de astazi

sâmbătă, 28 martie 1998, 00:00
2 MIN
 "Cazul Foresta" domina etapa de astazi

Etapa a XXVI-a a Diviziei A la fotbal a fost prefatata de o bomba de calibru: din cauza ca nu si-a platit datoriile restante fata de Jiul Petrosani, provenite din transferul jucatorului Mircea Cristescu (in prezent, ajuns la Astra Ploiesti) echipa Foresta Falticeni a fost vaduvita de trei puncte in clasament. In urma acestei decizii, jucatorii bucovineni au ajuns intr-o situatie disperata: locul 16 in clasament, cu 23 puncte, la doua puncte in urma Chindiei Tirgoviste si cu o zestre la "adevar" de -16!
Iata, in continuare, programul etapei de astazi.
Steaua – Universitatea Craiova (TVR 1, ora 14; in tur, 2-1): un fost mare derby al campionatului, acum insa un meci cu solist unic. Steaua trage virtos pentru titlu, iar oltenii n-au ochi decit pentru Cupa Romaniei! Nu bagam totusi mina in foc fiindca ne-am mai fript noi cu Steaua!
Sportul Studentesc – FC Arges (0-0). Cvasiretrogradati, "studentii cersetori" joaca pentru ambitie. Dar ambitii mai mari au "tuicarii", urmasii lui Dobrin nerenuntind la posibilitatea reprezentarii europene.
Otelul Galati – FCM Bacau (1-0) . Sigur ca galatenii lui Simionas sint favoriti, dar armeanul de Halagian coace si el ceva. O surpriza pe Dunare ar fi sinonima cu salvarea echipei din Bacau.
"U"Cluj-Napoca – Rapid (0-2) . Practic, este al doilea pol de interes al etapei. O victorie clujeana pastreaza pe Rapid in umbra liderului. Orice alt rezultat arunca o caruta intreaga de sanse in hambarul din Ghencea. Oare nefericita pozna a Forestei sa impieteze combativitatea elevilor lui Talnar?
Gloria Bistrita – Dinamo (3-4). Ce mai "cooperare" era odata intre cele doua echipe! De cind la Dinamo troneaza disidentul Dinu, surprizele au inceput sa apara.
Ceahlaul Piatra-Neamt – Petrolul Ploiesti (0-3) . Sindromul sucevean isi pune amprenta si pe acest meci. Pina vineri, era o problema de viata si pe moarte pentru "gazari"!
Jiul Petrosani – Foresta Falticeni (0-1) . Jiul este o echipa care, in ultima vreme, se bate pentru puncte in mod onest, in ciuda situatiei sale. Unii spun ca Foresta este acum deja retrogradata. Pentru a-i contrazice cit de cit, Gurita si Szekely trebuie neaparat sa cistige in Vale!
Farul Constanta – Chindia Tirgoviste (1-1) . Un argument impotriva cioclilor Forestei este si Chindia Tirgoviste, o echipa care n-a scapat de loc de emotiile retrogradarii. Un punct pe litoral ar avea valoare de aur pentru echipa de sub Turn.
FC National – CSM Resita (0-1, ora 17:15, PRIMA TV): Bancarii trag pentru pozitia a treia a clasamentului in fata unei echipe care-si va vinde, cu siguranta, mai scump pielea decit prietenii de peste Milcov…
Cu exceptiile mentionate, partidele vor incepe la ora 16.00. (N.G.)

Comentarii