"Dosarele X" la Politehnica Moldrom

vineri, 07 noiembrie 1997, 00:00
4 MIN
 "Dosarele X" la Politehnica Moldrom

Dupa antrenamentul de marti seara, la vestiarele Salii Polivalente a avut loc o discutie intre jucatorii echipei de baschet masculin, Politehnica Moldrom Iasi, si patronii Paul Neamtu si Emil Pinteala. In mod normal, discutii de acest gen nu sint singulare, dar sint si absolut normale in "bucataria" unei echipe. Dar, se pare ca sedinta respectiva a fost mai speciala, avind in vedere faptul ca la ea n-au participat antrenorii Dragan Petricevic si Petre Magurean. Mai mult, din ceea ce a "rasuflat", se parea ca discutiile au mers catre o reorganizare in activitatea din cadrul echipei, si chiar, spun "gurile rele", s-a pus problema inlocuirii antrenorului principal, Dragan Petricevic. In acest sens am incercat sa culegem opinii despre misterioasa sedinta, dar fara nici o sansa. Atit jucatorii, cit si ing. Emil Pinteala a sustinut ideea ca nimic n-a iesit din tipare. Astfel ca au ramas doar parerile celor doi antrenori, care, trebuie sa precizam inca o data, n-au participat la sedinta respectiva.
Petricevic iarta, dar nu uita
Antrenorul Dragan Petricevic, foarte calm, a precizat: "Am auzit ca jucatorii ar fi nemultumiti de modul in care ne desfasuram activitatea. Practic, eu nu am discutat nimic cu ei, dialogul fiind purtat doar intre ei si sponsorii echipei si ,deci , nu stiu ceea ce doresc. Cum ei n-au incercat sa discute cu mine, practic nici nu ma intereseaza parerea lor. Cred, totusi, ca jucatorii sint manipulati, incercind sa se creeze o atmosfera artificiala inaintea partidei cu Soced. Banuiesc ca cineva incearca sa se foloseasca de situatia creata dupa cele doua infringeri de la Arad si Cluj. Eu am discutat cu sponsorii echipei si ei nu au ce sa-mi reproseze, asa ca voi continua ceea ce am inceput. Nu sint un antrenor care sa ma multumesc cu putin si pentru aceasta depun foarte multa munca, cu mult suflet. Chiar si in aceste conditii, tin sa precizez ca am incredere deplina in baieti in ceea ce priveste relatiile antrenor-jucator, si sper ca vom reusi sa ne impunem cu Soced. Nici macar la antrenamentul de miercuri dimineata, eu nu am comentat cu jucatorii in nici un fel ceea ce s-a petrecut marti. Atitudinea mea fata de ei nu s-a schimbat cu absolut nimic. Insa continui sa afirm ca discutiile purtate pe la spate nu sint corecte. Sint dispus sa iert dar cu siguranta ca nu voi uita."
Petre Magurean: "Nu s-a pus problema schimbarii lui Dragan"
Din vara, de cind s-a schimbat structura bancii tehnice a echipei, fostul "principal", Petre Magurean, a trecut in postura de antrenor secund. Poate ca se stie, sau poate ca nu, mentorul tinerilor jucatori ieseni a fost cel care, in buna masura, a contribuit la aducerea pe banca tehnica a echipei a antrenorului Dragan Petricevic. Practic, el a intrat, cu voia sa, intr-un con de umbra. Fara declaratii, fara a iesi prea mult in fata, taciturnul Petre Magurean continua sa fie un factor important de decizie in conducerea tehnica a echipei. Odata cu aceasta sedinta "misterioasa", el s-a hotarit sa-si spuna punctul de vedere. "Ceea ce am realizat noi campionatul trecut a fost o performanta pentru baschetul iesean. Totusi, impreuna cu sponsorii echipei am simtit ca se poate si mai mult. Avind nevoie de un antrenor cu o mai bogata experienta in materie, mai ales ca vine dintr-o tara cu baschet foarte dezvoltat, ne-am gindit la Dragan. Sigur ca stilul de munca s-a schimbat radical, incercind sa facem o echipa care sa practice un joc modern. Dar, acest lucru necesita timp, cel putin 1-2 ani de munca. Cum si conditiile oferite au fost superioare, ritmul antrenamentelor a devenit mai sustinut si poate ca nu toti baietii s-au adaptat la modul de pregatire impus. Practic, jucatorii au incercat sa se plinga sponsorilor, dar nu s-a pus in nici un moment schimbarea lui Petricevic. Sint de 25 de ani in baschetul iesean si niciodata n-au fost schimbati antrenorii de catre jucatori, chiar daca rezultatele n-au fost dintre cele mai grozave. Sintem de principiul ca daca ai pornit la drum sa faci o treaba, o faci pina la capat. Si Dragan poate gresi, dar asta nu inseamna ca el trebuie schimbat. Sa mai spun doar ca in campionatul trecut ne-am calificat in grupa 1-8, unde, datorita lotului redus numeric si numeroaselor accidentari am cistigat doar doua meciuri din 21, si nu s-a pus in nici un moment problema schimbarilor. Cu siguranta ca s-a inteles gresit ceea ce s-a intimplat. Cum lucrurile s-au clarificat, asteptam partida de simbata, cind nu cred ca vom putea pierde." (Lucian MINUT)

Comentarii