Rapid face safteaua

miercuri, 18 iulie 2012, 21:07
2 MIN
 Rapid face safteaua

Rapid Bucuresti este prima echipa de fotbal din Romania care paseste in editia 2012-2013 a Cupelor Europene. Locul ocupat in clasament, dar, mai ales, pierderea finalei Cupei Romaniei, a dus trupa din Giulesti in turul II preliminar al Ligii Europa, unde va intalni, astazi pe stadionul propriu, mica dar incomoda formatie finlandeza Myllykosken Pallo-47, mai pe scurt, My-Pa-47. O echipa care acum doi ani a scos toti dracii din Timisoara lui Marian Iancu. Intr-adevar, banatenii castigasera in Finlanda cu 2-1 si returul parea o joaca de copii. Numai ca n-a trecut o jumatate de ora si finicii conduceau pe Bega cu 3-0 si a fost nevoie de multa bataie de cap pentru calificare, obtinuta in ultimele secunde prin golul de 3-3 al fundasului Cisovsky, dintr-o faza fixa in ultimul minut. Vedeta de atunci a echipei era canadianul  Tosaint Ricketts, care a ajuns la… Timisoara.

Rapidul s-a schimbat mult in intersezon: a pierdut jucatori importanti in frunte cu portarul Dani Coman ("ultras-ii" stiu de ce), transferat la Vaslui, plus Marcos Antonio, Ezequias, Marcos Antonio (plecat in Bundesliga, la FC Nürnberg), Deac (redistribuit de Schalke la CFR Cluj) sau Alexa (transferat in Cipru, la Anorthosis), ceea ce l-a facut pe George Copos sa umble la conturi pentru a aduce inlocuitori de valoare. Ex-timisoreanul Dorin Goga, ex-vasluianul Nemanja Milisavljevic si vedeta macedoneana a Brasovului, Baze Iljoski, sunt prinicipalii nou veniti la echipa, alaturi de trei stranieri mai putin cunoscuti, Wallace, Renan Silva si Pereira. Pe banca va sta Ioan Ovidiu Sabau, "motul" avand doar doua probleme importante in lot: Ovidiu Herea, care a contractat o varicela (!) si fundasul Bozovic, care are probleme cu viza
Pregatita de antrenorul Tony Korkeakunnas, formatia finlandeza ocupa locul V dupa 17 etape in campionatul autohton, avand sapte puncte in urma liderului, Inter Turku. In ultima etapa, My-Pa a fost invinsa cu 1-3 de Haka Valkeakoski, primind doua goluri in primele sapte minute. Vedeta este irlandezul Riley O’Neill, care a inceput sa-l faca uitat pe Ricketts. Finicii au jucat si primul tur preliminar, eliminand fara probleme pe amatorii galezi de la Cefn Druids.

Formatiile probabile

Rapid: Draghia – Rui Duarte, Burca, Oros, Milisavljevic – Grigore, Pavlovic – Goga, R. Silva, Surdu – Iljoski.

MyPa: Iiiskola – O’Shaughnessy, Vuorinen, Koskinen, Kukka – Lody, Gela, Ramadingate, Selin – Opoku, O’Neill.

Arbitru: Stavros Tsitonis (Grecia)

Comentarii