Raul la portile Romei

marți, 04 martie 2008, 23:00
2 MIN
 Raul la portile Romei

In mod normal, astazi trebuie sa se dispute celelalte patru meciuri din mansa retur a optimilor de finala ale Ligii Campionilor. De fapt, se vor disputa doar trei partide, pentru ca intilnirea dintre Inter Milano si FC Liverpool a fost aminata pentru martea viitoare, intrucit aseara, pe acelasi stadion, "San Siro",  s-a disputat partida AC Milan – Arsenal, iar UEFA nu permite disputarea a doua meciuri in doua zile pe acest stadion.

Poate ca Inter – Liverpool ar fi fost meciul zilei, intrucit "cormoranii" s-au impus in partida tur cu 2-0, dar nici Real Madrid – Roma nu este chiar de lepadat. In tur, pe "Olimpico", Roma s-a impus cu 2-1, prin golurile lui Pizarro si Mancini, dupa ce Raúl deschisese scorul chiar in minutul 8. Liderul campionatului spaniol va trebui sa remonteze acest dezavantaj minim, pentru a evita cea de-a patra eliminare consecutiva din optimi, in Liga Campionilor.

In ultimele cinci meciuri disputate, pe "Bernabeu" impotriva echipelor italiene, ultima (si singura!) victorie a Romei la Madrid inregistrindu-se in grupele editiei 2002-2003, cind "gialorossi" au cistigat cu 1-0, printr-un gol marcat de Francesco Totti, prezent si acum in formatia pregatita de Luciano Spalletti. Ultima vizita romana pe "Bernabeu" s-a inregistrat in 2004-2005, cind Real a cistigat cu 4-2. Este, deci interesant de vazut daca romanii vor reusi sa pastreze minimul avantaj cucerit in tur in fata elevilor lui Bernd Schuster.

Tot astazi, se mai disputa meciurile Chelsea – Olympiakos Pireu si FC Porto – Schalke 04. Daca in privinta meciului de pe "Stamford Bridge" gazdele sint net favorite, dupa acel 0-0 de la Atena, calificarea se joaca in Portugalia, Schalke cistigind prima mansa cu 1-0. Toate meciurile vor incepe la ora 21,45.

Comentarii