Razna cu Vasile Drutca

marți, 06 mai 2003, 23:00
4 MIN
 Razna cu Vasile Drutca

gruparii iesene
Vestea condamnarii la trei ani de inchisoare (pedeapsa a fost gratiata intre timp) a fostului presedinte al lui Poli Iasi, Vasile Drutca, si la obligativitatea platii sumei de 189 500 $ catre club a provocat nemultumirea avocatului Marius Striblea. Acesta este aparatorul lui Drutca in procesul intentat de Poli ca urmare a neincasarii de la Rapid a sumei integrale cuvenite clubului iesean din cele 1,2 milioane de dolari pe care giulestenii i-au obtinut din transferul lui Daniel Pancu la Cesena (din 300.000 de dolari cuveniti, clubul a primit doar 80.500).
„Tuberculoza si guturaiul”
Pozitia lui Striblea a fost exprimata ieri: „Cele trei acuzatii deosebit de grave ce au sprijinit rechizitoriul si care au fost avute in vedere la arestare nu mai exista, Drutca fiind condamnat pentru neglijenta in serviciu! Atit Judecatoria, cit si Tribunalul l-au achitat pe clientul meu pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals, stabilind ca el nu se face vinovat de asa ceva. > lui acum este ca a fost > atunci cind, negociind cu Rapidul si aducind clubului iesean banii care l-au tinut in viata, ar fi acordat o prelungire a termenului de plata de 6 zile, care, oricum nu are efecte suplimentare”. Striblea a continuat ironic: „Din jobenul magic era nevoie sa apara ceva nou? Dupa achitarea pentru infractiunile pentru care a fost reclamat, arestat si judecat de doua instante, Drutca a fost condamnat pentru o infractiune despre care se vorbeste pentru prima data dupa trei ani si mai bine de dosar penal! Neputindu-se retine vreun fals sau abuz, este > si o neglijenta! Este ca si cum te-ai vindecat de tuberculoza de care n-ai fost bolnav nicicind, dar trebuie sa mori de guturai! Cui foloseste?” (Ovidiu MINEA)
Drutca: „De unde sa platesc? Poate ma vind pe mine!”
– Domnule Drutca, cum comentati decizia Tribunalului?
– Asta e treaba avocatului. Eu vreau sa va spun doar ca ma simt ca in proverbul ala: „Si batut, si cu banii luati!”
– Apropo de bani. De unde veti plati 189 500 $?
– Toti banii pe care i-am cistigat in viata i-am investit in fotbal, la echipa mare si la Centrul de Copii a lui Poli, la Tirgu Frumos sau CFR. Acum insa nu mai am decit citiva jucatori prin judet. Citi bani poti sa iei de pe un jucator de judet? Poate ma vind insa si pe mine!
– Alta avere nu aveti?
– O masina, care este a societatii pe care o am, si un apartament in Podu Iloaiei, care este gajat. Am mai avut si un barulet, insa nu mai este al meu. Iar la hotelul de la Tirgu Frumos, pe care l-am avut in gestiune, am renuntat de mult.
– Ati instrainat bunuri in perioada procesului?
– Simple speculatii! Repet, toti banii pe care i-am avut i-am bagat in fotbal.
– Din ce ati trait dupa ce ati fost demis din functia de presedinte la Poli?
– M-au ajutat o multime de prieteni care ma cunosc dinainte de ’89, cind eram vicepresedinte pe Iasi la „Consumcoop” si presedinte la Podu Iloaiei si stiu ce fel de om sint. Ba am avut chiar invitatia de a merge la Campionatul Mondial din Japonia, insa nu m-am dus. In plus, m-am mai ocupat de unele intermedieri in mai multe domenii, inclusiv in ceea ce priveste fotbalul.
– Ati spus in mai multe rinduri ca vreti sa va faceti impresar.
– Cochetez cu acest domeniu, desi nu am licenta, insa visul meu cel mai mare este sa revin in fruntea unui club. Poate chiar la Poli, unde am fost lasat sa lucrez doar la greu. Cind am imprumutat 400 de milioane de lei pentru binele clubului am fost bun, iar cind am facut rost de 80 000 $ am fost dat afara!
– Considerati ca ati facut o afacere buna luind 80 000 $ de la Rapid?
– Daca nu luam banii aia, Poli se desfiinta!
– Mai doriti sa mai spuneti altceva?
– De pe urma acestui proces, au suferit si copiii mei. Cel mare s-a lasat de arbitraj si a plecat la munca in Spania, cel mic a abandonat cariera de jucator. Imi pare rau ca sint stropit cu noroi la 50 de ani, mai ales ca fotbalul a fost singura mea avere. (A consemnat Ovidiu MINEA)
Nichita: „Sa-si faca el un club!”
Presedintele CA al CS Poli Unirea, Gheorghe Nichita a ramas perplex atunci cind a auzit ca Drutca nu exclude varianta reintoarcerii la presedintia clubului din Copou. „E o totala nerusinare, o neobrazare! Cind justitia demonstreaza ca ai pagubit clubul, acest lucru spune multe despre calitatile de manager. Daca vrea sa fie presedinte, mai bine sa-si faca un club al lui! Sau poate il ia alte cluburi, mai tari decit Poli”. (OM)

Comentarii