Recidiva la halltere

miercuri, 01 august 2012, 22:20
2 MIN
 Recidiva la halltere

HALTERE. Performanta halterofilului Razvan Martin a fost depasita, ieri, de colega sa de proba si categorie, Roxana Cocos care a obtinut medalia de argint in concursul olimpic. Roxana a "smuls" 113 kg, clasandu-se pe locul IV la finalul primului act, fiind depasita cu doua kilograme de trei halterofile Jong Sim-rim (Coreea de Nord), Dzina Sazanavet (Belarus) si Anna Nurmuhambetova (Kazahstan). La aruncat, romanca a inceput cu 138 kg, apoi 143, cu multa siguranta, in timp ce adversarele ei au dat rateuri. Cu exceptia coreencei. Roxana ar fi putut sa treaca pe primul loc la 144 kg, a ridicat haltera deasupra capului, dar n-a reusit fixarea. Oricum, victoria coreencei a fost indubitabila, fiindca ea a aruncat si 146 kg. La total, Jong a contabilizat  261 kg, Roxana – 256, iar pe locul trei s-a clasat Marina Skermankova (Belarus), cu acelasi total ca al romancei, dar mai "plinuta".

CANOTAJ. Echipajul format din Georgeta Andrunache (cu cinci titluri olimpice in palmares) si Viorica Susanu (patru titluri olimpice) a participat, ieri, la finala probei de 2 rame in concursul de canotaj. Dupa ce a ajuns in finala prin recalificari, echipajul roman nu a reusit sa tina piept cu adversare mai tinere si s-a situat pe locul V (din sase participante). Finala a fost castigata de Helen Glover si Heather Stanning, care au condus detasat tot timpul cursei si au adus prima medalie de aur pentru canotajul feminin britanic si primul titlu olimpic pentru Regatul Unit la editia pe care o gazduieste. Ucraina a castigat cursa feminina de 4 vasle, iar in intrecerea "opturilor" masculine s-a impus echipajul german.

SCRIMA: Bianca Pascu a fost eliminata, ieri, in primul tur al probei individuale de sabie feminin din cadrul concursului de scrima. Pascu a fost invinsa, cu scorul de 15-10, de chinezoaica Min Zhu, a saptea favorita a intrecerii. Bianca Pascu, in varsta de 24 de ani, a fost singura reprezentanta a Romaniei in proba feminina de sabie individual.

GIMNASTICA: Gimnastul Flavius Koczi a fost retras, ieri, din finala la individual compus, de la Jocurile Olimpice de la Londra, care este programata sa inceapa la ora 18.30. "Flavius nu va mai concura, a fost retras. A spus ca nu poate sa faca finala", a fost declaratia pentru MEDIAFAX a presedintelui FR Gimnastica, Adrian Stoica, aflat la Londra. Gimnastul Flavius Koczi a prins finala la individual-compus, de pe pozitia a 22-a, dupa calificarile de sambata seara. Cu un punctaj total de 85.865 puncte, Ca urmarea a retragerii sale a fost reprimit japonezul Kazuhito Tanaka, ce figureaza pe lista de start. Flavius Koczi este calificat si in finalele de la sol si sarituri. Titlul de campion olimpic a revenit japonezului Kohei Uchimura, urmat de Marcel Nguyen (Germania) si Danell Leyva (SUA)

Comentarii