S-a sfirsit seceta!

Subtitlu

sâmbătă, 10 noiembrie 2007, 00:26
4 MIN
 S-a sfirsit seceta!

Poli: Branet – Toma (’60 – Cernoch), Onut, Ilie, L. Munteanu – Mijin – Buta, Tincu (’60 – Sfirlea), Naidin, Miclea – Bilba (’68 – Kalai). Antrenor: Ionut Popa.

Gloria: Albut – D. Matei, Abrudan, Sepsi, Turcu – M. Rus, Danciu (’57 – Tilinca), Ragipovic (’68- Caju), R. Dobre – Nalati – Hadzibulic (’72 – Bad). Antrenor: Ovidiu Sabau.

Cartonase galbene: Tincu (’40), Bilba (’44), Miclea (’55), L. Munteanu (’64), Sfirlea (’72), Cernoch (’75), Mijin (’83) / L. Turcu (’23), Ragipovic (’40).

Arbitri: Istvan Kovacs (Carei); Cr. Nica (Ploiesti), Cat. Savu (Galati).

1-0, min. 24: centrare Tincu din lovitura libera lateral dreapta si Bilba inscrie cu capul din 6 metri, in ciuda marcajului lui Matei;

2-0, min. 71: lansare a lui Sfirlea din lateral stinga, Miclea se desprinde, scapa singur si inscrie cu un sut de la 16 metri.

Adulmecind tava de jaratec adusa inainte de meci in vestiar de primarul Nichita, jucatorii Politehnicii au dezlipit aseara de pe frunte eticheta de "mirtoage", aratind ca pot deveni caii de rasa de pe stema clubului! Determinati, punind suflet in ciuda reprosurilor aruncate din tribunele rarefiate inca de la incalzire, gazdele au supt seva de razboinic transmisa prin cordonul ombilical ce-i leaga de Ionut Popa, reusind sa se impuna in fata unui adversar foarte incomod.

Factorii ce au iesit in evidenta in disputa de aseara au fost dirzenia si duelul tactic, ocaziile de gol putind fi numarate pe degetele unei singure miini! Dominarea gazdelor din start a fost concretizata de reusita lui Bilba din minutul 24, la 10 minute dupa ce atacantul iesean trimisese un avertisment, tot cu capul, dupa un sut bun al lui Mijin.

Dupa gol, linistea s-a instaurat la ambele porti, ea durind si 17 minute din actul doi, interval in care jocul a "ars" in cimp. Dupa ce pulsul moldovenilor a stat pentru o fractiune de secunda la sutul lui Turcu (’62), parat de Branet, Miclea a adus linistea pe tabela si in sufletele iesenilor, care au privit mai relaxat sutul lui Bad (’89), trimis pe linga poarta.

Astfel, Poli a iesit din zona minata a clasamentului, avind sanse sa si ramina acolo in cele doua saptamini de pauza in care clarificarile organizatorico-financiare ramin obligatorii.

Radu Ciobanu, antrenor secund

^ Presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, nu a mai stat pe banca de rezerve, el urmarind jocul din zona tribunei B.

^ Accidentat, Radu Ciobanu s-a plasat in spatele portii iesene, strigind aproape in permanenta la coechipierii sai.

^ Galeria gazdelor a afisat un baner pe care scria: "Nu ne intereseaza politica / Vrem doar sa cistige echipa".

^ Primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a venit in vestiarul gazdelor inainte de meci si, dupa un speech de circa doua minute, i-a anuntat pe jucatori ca au o prima de victorie de 1 000 euro, banii fiind strinsi de la oameni de afaceri ieseni, altii decit potentialii actionari. La final, presedintele de onoare al Politehnicii i-a spus potentialului actionar Ion Zapodeanu: "Eu am cistigat azi, e rindul tau sa o faci la Cluj!".

^ Conform lui Nichita si Zapodeanu, e foarte posibil ca saptamina viitoare sa se parafeze actele prin care Dascalu si Zapodeanu vor prelua, fiecare, cite 23% din actiuni, iar Comanescu 6%.

Antrenorii au cuvintul

Ionut Popa: "Gladiatori cu g mic"

"Cred ca a fost o victorie meritata, care se datoreaza daruirii jucatorilor. Au fost gladiatori, insa cu g mic, pentru ca in repriza a doua au mai slabit ritmul din primul act. Fotbalistii au fost motivati de un discurs de 100 de secunde a primarului, care a asigurat un fond de premiere datorita unor simpatizanti de-ai nostri, primul care ne-a sarit in ajutor fiind Viorel Roman, caruia ii multumesc public. In cele doua saptamini de pauza astept cei 3-4 jucatori de mare valoare din Europa care mi s-au promis, pentru a face echipa puternica!"

Ioan Ovidiu Sabau: Mi-e rusine de Gloria

"A fost o victorie clara, meritata a Politehnicii, care a fost mai determinata, mai agresiva. Noi am evoluat modest, nu am avut atitudinea necesara. Mi-e rusine ca nu am pus probleme serioase si jucatorilor ar trebui sa le fie la fel. Mai bine nu ne prezentam la Piatra Neamt si la Iasi".

Primarul, la atac

Gheorghe Nichita: "S-a demonstrat ca principala problema la echipa este de ordin psihic. Cind echipa s-a daruit si s-a descatusat, a reusit sa invinga o formatie combativa, creata dupa chipul si asemanarea lui Sabau. Tactic am facut un joc reusit. Ma bucur ca Toma si Tincu au intrat bine in joc. Arbitrul cred ca e fortat degeaba, ne-a dezavantajat in multe situatii. Vreau sa multumesc oamenilor de afaceri care ne-au sarit in sprijin si au demonstrat ca nu stam in Zapodeanu. Daca vrea sa vina linga echipa, trebuie sa o faca rapid. Daca nu, sa nu o mai faca! As vrea sa bat obrazul unor politicieni care au uitat repede de unde au plecat. Azi am demonstrat ca la Poli se joaca fotbal, nu se vind salopete".  (n.r. – aluzie la fostul patron al clubului, actualul senator democrat Dan Cirlan, care a desfasurat afaceri in domeniul confectiilor).

Comentarii