S-a spart ulciorul

luni, 18 aprilie 2011, 21:12
3 MIN
 S-a spart ulciorul

Politehnica: Dawson (14 puncte, 1×3), McCullough (17, 3×3), Kabengele (20, 3×3), Nicolae (16), Anghel apoi Marinkovic (9, 1×3), Hurjui (3, 1×3), Huludet si Amarghioalei.

Energia: Nikolic (22), Lupusavei (13, 3×3), Troupe (18, 3×3), V. Mocanu (10), Bigus (17) apoi Oluic (9), Gliga (4).

Dupa ce a facut surpriza saptamina trecuta fiind singura echipa care a reusit sa cistige un meci pe terenul unui adversar mai bine plasat in urma sezonului regulat, Politehnica Iasi s-a impiedicat ieri in cel de-al treilea meci al duelului cu Energia Rovinari. Atrasi de mirajul aruncarilor de la distanta, procedeu care a avut efect la Tg. Jiu dar si in putinele victorii acumulate in acest campionat, studentii (in marea lor majoritate) au continuat sa marseze exagerat pe aceasta pista insa n-au mai avut spor. In replica, impacati cu ideea ca nu-l au pe cel mai bun jucator al lor (americanul Darby), oaspetii s-au concentrat pe jocul celorlalte valori din lot si au reusit. Foarte atenti cu defensiva gorjenii s-au aparat sus, au inchis toate culoarele de patrundere, sub panouri polonezul Bigus a fost din nou rege absolut (15 recuperari) iar sirbul Nikolic l-a marcat strins pe Dawson, a carui prestatie a fost influentata de entorsa suferita, una tratata in pripa, cu infiltratii, inaintea partidei. Startul intilnirii avea sa atirne greu pentru ca actiunile neinspirate si ratarile gazdelor au dat sansa Energiei sa conduca cu 22-5 (‘6). Ex-ieseanul Lupusavei s-a desprins lejer de adversari (a marcat aproape toate puncte in primul sfert), Nikolic a punctat si el iar sub panouri Mocanu si mai ales Bigus au dominat clar. Kabengele, Marinkovic si Nicolae au avut replica doar spre final insa diferenta raminea consistenta. Kabengele a continuat sa fie eficient, McCulough a intrat si el in joc, insa n-a fost suficient ca Politehnica sa recupereze teren, in conditiile in care Bigus a fost de neoprit. Cu Dawson putin mai activ la reluare, dupa ce a fost sters in prima parte, iesenii s-au apropiat pina la 53-60 (’36) dar americanul Troupe a intervenit si el pe tabela in citeva rinduri. Speranta se lega de ultima parte insa jocul a fost incilcit, opt aruncari de la distanta au vizat, fara efect, cosul Energiei, in vreme ce Nikolic a patruns lejer si a facut svaizer apararea adversa, pentru un succes fara drept de apel. "Speram sa repetam evolutiile bune de la Tg. Jiu dar n-a mai fost asa. Ne-a lipsit parca vigoarea din acele partide. Ei au pregatit mai bine meciul si au dovedit ca sint mai valorosi. Ne jucam sansa pina la capat", a spus, la final, antrenorul Costel Moscalu.

Cele doua echipe se intilnesc astazi la Polivalenta (ora 18.00), pentru cel de-al patrulea meci. O victorie a gazdelor ar muta duelul la Tg. Jiu, pentru un joc decisiv programat vineri, in vreme ce un succes al Energiei le-ar aduce gorjenilor finalul sezonului iar ieseniilor un duel la retrogradare cu BC Miercurea Ciuc.

Celelalte rezultate de ieri

  

Play-off : BCM Pitesti – Asesoft Ploiesti 72-74 (scor 0-3), CSU Sibiu – U-Mobitelco Cluj 63-81 (scor 0-3), CSM Oradea – Gaz Metan Medias 75-89 (scor 0-3). Asesoft, U-Mobitelco si Gaz Metan s-au calificat in semifinale.

Play-out: CSU Brasov – CS Otopeni 81-79 (scor 1-2), BC Miercurea Ciuc – BC Timisoara 93-97 (scor 0-3) si SCM Craiova – CSM Bucuresti 81-107 (scor 0-3). BC Timisoara si CSM Bucuresti au incheiat deja campionatul.

Partidele de astazi: Play-off – Mures Tg. Mures – Steaua Bucuresti (meciul nr. 3, scor 0-2); Play-out – CSU Brasov – CS Otopeni.

Comentarii