Sa vina tenismenii

marți, 01 iulie 2008, 21:06
2 MIN
 Sa vina tenismenii

Prezent de ani buni pe lista oraselor gazda de turnee de tenis din Circuitul International al Romaniei, Iasul va organiza si in 2008 unul din cele 16 turnee Futures dotate cu premii in valoare de 10.000 de dolari. Insa, daca pina acum aceste competitii s-au derulat pe bazele sportive "Angero" si "Coreco", din acest an va fi introdusa in circuit baza sportiva a clubului CFR de pe Soseaua Nationala.

Dupa citeva luni de munca asidua fata acestei baze a fost transformata din temelii si va fi adusa la standarde la ora debutului. "A fost o munca laborioasa cita vreme am amenajat de la zero alte doua terenuri pe linga cele doua mai vechi. Am adus citeva vagoane cu zgura de cea mai buna calitate de la Schitu Golesti, despre care specialistii in domeniu spun ca este folosita si pe terenurile de la Roland Garros. Mai avem de instalat tribunele modulare, de facut ultimele pregatiri legate de igienizare si miercurea viitoare vom putea taia panglica.", spune Radu Pipa, presedintele CFR Iasi.

In conditiile in care suprafata trebuie "jucata" pentru a fi buna la ora startului, pe terenurile arenei se antreneaza acum cu sirg toti sportivii clubului si se spera ca lucrurile vor decurge fara probleme pina la final. Pentru turneul Futures 12 de la Iasi care-l va avea director de concurs pe Ghita Grancea si care este organizat de FR Tenis, Primaria Iasi, Fundatia Sportului Iesean si Clubul Sportiv CFR Iasi, gazdele se asteapta la prezenta a peste 150 de tineri tenismeni din 30 de tari.

Pentru accesul pe tabloul principal de "32" la simplu se vor organiza calificari in perioada 12-14 iulie iar de pe 15 iulie incepe competitia atit pe tabloul de simplu cit si la dublu, acolo unde vor avea acces pe linia de start 16 perechi. Semifinalele in proba de simplu si finala la dublu sint programate pe 19 iulie iar finala la simplu se va desfasura pe 20 iulie, programul putind fi dat peste cap doar in cazul unor conditii meteo nefavorabile.

Inceput la sfirsitul lunii aprilie Circuitul International al Romaniei a depasit deja borna nr. 9, prin turneul incheiat duminica la Medias si incheiat cu victoria la simplu a favoritului nr. 2 din concurs Gabriel Moraru (care a dispus in finala de primul favorit Victor Ionita). La dublu cistig de cauza a avut perechea formata din ieseanul Bogdan Leonte si Andrei Mlendea, favoriti nr. 1 la start, care au trecut in finala de favoritii nr. 2, cuplul Victor Ionita – Marcel Miron. Daca turneul F10 se desfasoara in aceasta saptamina la Bals, F11 se va desfasura saptamina viitoare la Bucuresti.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii