Sacul cu ghinioane s-a varsat in Copou

duminică, 26 august 2012, 22:35
3 MIN
 Sacul cu ghinioane s-a varsat in Copou

CSMS: Irimia – Onofras, Cretu, Tincu, Vladu – Milea, Straton – Keita, Cl. Tudor (’58 – Cl. Ionescu), Ciucur (’53 – Herghelegiu) – Patulea (’75 – Petrovic). Antrenor: Ionut Popa

Pandurii: Lazar – Ungurusan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculet, Nistor – Maxim,  Boutadjine (’64 – Al. Grigoras), Radut (’56 – Lemnaru), Ibeh (’79 – Matulevicius). Antrenor: Petre Grigoras.

Cartonase galbene: Ionescu (’67), Keita (’74), Vladu (’77) – Nistor (’16).

Arbitri: M. Avram (Bucuresti); V. Marinescu (Bucuresti), M. Orbulet (Bucuresti).

0-1, min. 90^1: Nistor preia mingea cu mana si inscrie din careu.

Cu Jovanovic si Tiganasu nerecuperati, cu Semenenko, care era privit drept titular toata saptamana, accidentat cu doua zile inainte de joc si cu Ionescu scos din primul "11" de probleme medicale, Iasul a intrat incropita in jocul contra liderului. Diferenta de clasa dintre jucatori si cea imensa din clasament nu s-a vazut insa nicio clipa in duelul de aseara in care harnicia si determinarea iesenilor a anulat deficitul de valoare. Mai mult, CSMS a avut destule momente extrem de favorabile, gestionarea deficienta a acestora cu un moment inainte de finalizare fiind decisiva in pastarea portii lui Lazar intacta. De cealalta parte, "tiki-taka" marca Grigoras nu a mers mai deloc, gorjenii dandu-i emotii lui Irimia doar prin suturi din afara careului mare.

Remiza care, pana la urma, ar fi multumit pe toata lumea, a zburat de pe "Emil Alexandrescu" in prelungiri, atunci cand sacul de ghinioane avut de ieseni in ultima perioada s-a umplut cu golul lui Nistor, aparut dupa un hent nesanctionat, comis de "pandur".

Declaratiile tehnicienilor

Ionut Popa: "E greu sa vorbesti dupa un astfel de meci, e greu sa crezi ca fotbalul e 80-90% noroc. Felicit jucatorii, pentru ca au facut un joc bun, chiar in conditiile multiplelor improvizatii la care am fost silit sa apelez ca urmare a accidentarilor lui Jovanovic, Tiganasu, Semenenko si Ionescu. Jucam fotbal, insa am ajuns sa imi doresc sa joc rau, sa ajung de doua-trei ori la poarta si sa castigam. Dupa cum mi-a spus toata lumea, golul a fost marcat in conditii neregulamentare. Eu cred ca trebuie sa se aiba grija mai multa de aceasta echipa. I-am si spus lui Florin Prunea ca sunt dispus sa-mi reziliez contractul pe cale amiabila daca eu sunt impedimentul pentru sustinerea echipei. Eu nu vreau sa sufere echipa. Ea trebuie ajutata. Repet, daca nesustinerea este datorata prezentei mele aici, sunt dispus sa plec".

Petre Grigoras: "Am castigat nemeritat, cu mare sansa. Si egalul ma multumea la cum s-a jucat astazi. Iasul a fost echipa mai buna, a aratat ca liderul, a avut determinare, dorinta. Daca vor juca asa si nu vor mai fi lipsiti de sansa, nu vor avea nicio problema sa ramana in Liga I. In alte meciuri, aveam sase, sapte, opt, noua ocazii de gol, astazi nu avem ce face cu degetele de la o singura mana pentru a numara ocaziile. Sper sa ne trezim repede".

Spioni stelisti

^ La meci au asistat si mai multe persoane din staff-ul Stelei: antrenorul Laurentiu Reghecampf si conducatorii Mihai Stoica, Valeriu Argaseala si Marius Ianuli, toti plecand in minutul 89. Bucurestenii se vor antrena in aecasta dimineata in Copou, apoi se vor deplasa spre Vaslui, unde se vor infrunta cu echipa patronata de Adrian Porumboiu. Iasul va juca urmatorul meci pe teren propriu contra Stelei. ^ Inaugurarea sistemului cu turnicheti de la intrarea in stadion a creat serioase nemultumiri, accesul la meci facandu-se cu mare dificultate. ^ Instalatia de iluminat nocturn a fost aprinsa la pauza, in ciuda faptului ca erau probleme cu vizibilitatea inca de pe finalul primei reprize. ^ Ciucur a evoluat impotriva echipei de care apartine, Pandurii. ^ In minutul 34, Iasul a cerut penalty, la o interventie neglijenta a lui Mamele asupra lui Patulea. Zece minute mai devreme, atacantul iesean a marcat un gol din ofsaid.

Comentarii