Schimbarile au decis

luni, 05 martie 2007, 21:59
3 MIN
 Schimbarile au decis

Politehnica Iasi a pierdut duminica, la Tirgu Jiu, un meci important in cursa de mentinere in prima liga, golul primit in ultimul minut de prelungiri aducind gruparea din Copou la doar patru puncte de retrogradare. Aducind pe tapet ghinionul incasarii golului in ultima faza a jocului, dupa ce mingea nu a fost repusa regulamentar in joc, nu trebuie ocolit faptul ca, Poli a cedat, in principal, datorita unei noi erori capitale comise in zona centrala a defensivei: Onut a pierdut usor un duel aerian cu Liviu Mihai, iar Bernard nu a acoperit centrul careului, de unde a reluat Adrian Popescu.
Din punct de vedere tactic, oaspetii au gestionat, pina la un punct, foarte bine partida. Incepind cu un sistem pe care a mizat in premiera, 4-2-3-1, cu Ilie si Mijin plasati intre linia defenisva si cea mediana, in care Silvasan a aparut mijlocas dreapta, Ionut Popa l-a surprins pe Eugen Neagoe; olteanul a mizat pe un modul "4-4-1-1", cu Orac retras in spatele unui virf unic, Vintilescu, pentru intregirea jocului combinativ in care, teoretic, trebuiau sa intre ceilalti jucatori de buzunar, Vasilache si Iordache. Mutarea iesenilor a dus la inchiderea culoarelor din fata careului lui Branet, gazdele, ce au apelat doar la suturi de la distanta, neavind nici un sut pe poarta in primul act! E drept, "betonarea" a dus si la diminuarea consistentei atacului oaspetilor, asa ca rezultatul primului act a fost echitabil.
Aspectul general al partidei nu s-a schimbat radical dupa pauza, cind schimbarile efectuate s-au dovedit, pina la urma, decisive in economia jocului. Dupa o modificare post pe post (Pacurar – Vancea), gazdele au trecut primele la "4-4-2", a doua inlocuire aducindu-l pe Liviu Mihai ca al doilea atacant de meserie al gazdelor. Neagoe a riscat in continuare, terminind schimbarile in minutul 61, odata cu introducerea lui Popescu. Toti cei trei jucatori amintiti au adus ceva in plus in jocul gorjenilor, a caror presiune a crescut. Sesizind, Popa a mutat surprinzator, introducind si el al doilea virf, Palimaru, dispozitivul rezultat si la Poli fiind 4-4-2. Dar, daca ieseanul nou-introdus nu a reusit sa optimizeze o faza destul de clara, ultimii doi jucatori intrati la Pandurii au creat faza golului decisiv al unui meci in care Iasul a facut tirziu a doua mutare si nu a mai apucat sa o efectueze pe a treia.
In aceste conditii, partida de vineri dintre Poli si Jiul capata accente si mai importante, iesenii avind la dispozitie doar victoria pentru a nu-si complica si mai mult situatia din clasament.

Poli-catalog
Branet (7) – dupa ce in prima repriza a cam somat, in actul doi a avut trei interventii importante si alte iesiri sigure.
Buta (6) – s-a descurcat onorabil in fata unui Iordache foarte activ.
Bernard (5) – marcaj larg in unele faze; Popescu a reluat la gol dintr-o zona pe care trebuia sa o acopere.
Onut (5) – a pierdut usor duelul aerian cu Liviu Mihai care a premers executiei lui Popescu de la gol.
Toma (6) – l-a anihilat pe Vasilache.
Ilie (5,5) – citeva interventii si iesiri cu mingea la picior reusite, insa si un grad important de lipsa de orientare.
Mijin (6) – joc tactic bun.
Silvasan (5,5) – un sut bun in prima repriza si mult efort neconcludent.
Naidin (5,5) – putina claritate adusa la constructie; a gresit si citeva centrari simple.
Sfirlea (5,5) – nu a obtinut nimic din multiplele oportunitati avute la fazele fixe, derulate, ce-i drept, in mare majoritate a cazurilor, la mare distanta de poarta lui Guso.
Bilba (6) – in conditiile in care a fost virf unic, s-a (z)batut mult, obtinind foarte multe lovituri libere.
Palimaru (5) – a irosit iarasi o posibilitate importanta de a scapa singur cu portarul.
Mitrovic a intrat in prelungiri.

Comentarii