Se schimba foaia

vineri, 16 martie 2007, 22:01
3 MIN
 Se schimba foaia

Cele doua Politehnici agitate ale fotbalului romanesc se intilnesc astazi, intr-un meci care doar la prima vedere (locul IV contra locul IX, dupa runda precedenta) pare calm. Aceasta deoarece, inaintea startului etapei in curs, Timisoara mai credea inca in posibilitatea sa primeasca viza de Europa datorita campionatului (la "adevar", sint sapte puncte distanta de podium) in timp ce, in acelasi clasament, Iasul avea doar patru lungimi avans fata de locurile retrogradante.
Foamea de puncte din ambele tabere poate fi potolita doar daca agitatia existenta in ultimele zile va fi uitata. Gazdele amenintasera cu retragerea din campionat in ipoteza in care vor fi fortate sa renunte la nume si culori (se aude pe la Cotnari?), au un nou antrenor interimar, Iosif Rotariu, in timp ce peste moldoveni s-a abatut un potop de necazuri: amenintarea privind pierderea licentei, somatii de la Fisc, scandaluri politice en-gros cu Poli drept minge, probleme chiar de organizare a deplasarii, banii pentru transportul pe calea aerului ajungind doar pentru drumul dus! In plus, la oaspeti a mai aparut un "bonus", problemele serioase de lot. Capitanul echipei, Onut, este suspendat, jucatorii veniti in iarna de la Timisoara, Naidin si Ilie, nu au drept de joc conform unei clauze de transfer, Miclea si Iurisniti au devenit indisponibili, Cernoch nu este refacut, iar Silvasan are sanse mici de a fi recuperat. Tinind cont de aceste probleme dar si de experienta recenta din Cupa, cind Iasul a pierdut pe Bega, in sferturi, la finele unui meci controversat, antrenorul Ionut Popa se gindeste sa modifice sistemul de joc. Astfel, este foarte posibil ca gruparea din Copou sa mizeze din primul minut pe un dispozitiv cu trei fundasi centrali, varianta ce ar duce la sacrificarea unui virf.
In ceea ce-i priveste pe banateni, acestia mizeaza si pe presiunea publicului, care a anuntat ca va face un mars de protest impotriva deciziei TAS de a acorda numele, culorile si palmaresului echipei italianului Claudio Zambon. Fanii "violetilor" pot veni apoi intr-un numar ridicat si la stadion, conducerea atragindu-i si printr-o masura luata ce permite accesul la meci a doua persoane pe un singur bilet. Gazdele nu pot conta pe Izvoranu, ce este accidentat. In tur, cind gruparea de pe Bega era pregatita de Sorin Cirtu, cele doua Politehnici au remizat alb in Copou.

Formatiile probabile
Timisoara:
M. Popa – Olah, Cinu, Mc Kain, Emeghara – Caramarin, Alexa, Plesan, Karamian – Cristea, Bucur.
Iasi: Branet – Buta, Bernard, Ciobanu, Ir. Ionescu, Toma – Tincu, Mijin, Saric, Sfirlea – Bilba.
Arbitri: Andrei Ionita; Florin Ungureanu, Florin Stanescu (toti din Bucuresti).
Observatori: Valentin Alexandru (Ploiesti); Octavian Streng (Oradea).

Un zvon si atit
Un articol aparut ieri in cotidianul Pro Sport anunta ca antrenorul Ionut Popa negociaza intens preluarea conducerii tehnice a Politehnicii Timisoara, fapt ce are sanse foarte mari de punere in practica in vara. Solicitind sa comenteze informatia, tehnicianul a spus: "Am aflat de acest lucru la o benzinarie din Timisoara, unde am vazut ziarul! Nu stiu absolut nimic de aceasta problema, nu am avut nici o discutie pe aceasta tema cu nimeni. Nu stiu ce se urmareste cu acest articol, ce a aparut in preziua jocului, fapt ce ma deranjeaza serios", a comentat tehnicianul iesean.
PS: Intr-un meci disputat ieri, in etapa a XX-a a Ligii a III-a, Politehnica II Iasi a invins, pe teren propriu cu 1-0 formatia CSM Rimnicu Sarat, prin golul marcat de Buhus, in min. 42.

Comentarii