Se schimba liderul?

vineri, 18 aprilie 2008, 20:58
3 MIN
 Se schimba liderul?

Lupta pentru titlu si cea pentru evitarea retrogradarii sint principalele puncte de atractie ale ultimelor cinci etape de campionat. Semifinalele Cupei Romaniei, cistigate de CFR Cluj si Unirea Urziceni au stins, aproape total, o alta zona de foc, disputa pentru locurile de Cupa UEFA, diferentele din clasament in sus si in jos demonstrind ca Rapid, Dinamo si Poli Timisoara au sanse minime de a forta locul secund, dar si de a cadea sub locul VI. Intre Poli Timisoara si FC Vaslui sint noua puncte diferenta, iar intre CFR Cluj si Rapid nu mai putin de 11, asa ca este greu de crezut ca se vor putea intimpla minuni in acest sector de clasament.

Insa confruntarile indirecte pentru titlu sint foarte aspre si se pun pe din dos la bataie sume grele pentru stimularea adversarelor echipelor rivale. Daca Steaua si-a asigurat un avantaj de doua puncte in fata echipei CFR, finalul de campionat este favorabil feroviarilor de pe Gruia, care au un program mult mai usor. O dovedeste chiar si etapa din acest week-end. Elevii lui Ioan Andone se deplaseaza la Arad, unde vor intilni o echipa aproape resemnata cu matineele ligii secunde.

Ca si cum aceasta n-ar fi de ajuns, aradenii nu mai au antrenor principal si vor infrunta formatia clujeana fara trei jucatori de baza, cei imprumutati tocmai de la CFR Cluj. Prin contractul semnat in iarna, Pedro Oliveira, Marginean si Amoreirinha nu au voie sa joace impotriva clujenilor, asa ca sarcina baietilor antrenati acum de Lucian Tetileanu si Roland Nagy este o misiune aproape imposibila.

Mult mai dificila, insa, se arata sarcina Stelei care va intilni Otelul la Galati, o echipa nu chiar lipsita de obiectiv, din moment ce sta la doar patru puncte de locul VII, care poate asigura prezenta in Cupa UEFA Intertoto. Galatenii anunta ca vor isi juca sansele corect intilnirea cu formatia din Ghencea, chiar daca diferenta de valoare este in favoarea elevilor lui Marius Lacatus, care a mai batut Steaua in trecutul apropiat, chiar de pe banca Otelului.

In zona minata a clasamentului, doua meciuri de foc: Dacia Mioveni – Farul Constanta si "U" Cluj – Gloria Buzau. Argesenii lui Sorin Cirtu cunosc bine lectia aparare-contraatac, dar se descurca mai greu pe teren propriu, in timp ce Farul s-a aratat in ultima vreme o echipa foarte bine legata.

La Cluj, "sepcile rosii" isi joaca, practic, ultima speranta de salvare, in fata celei mai "indreptatite" candidate la locul XV. Oboseala meciului de Cupa, in care buzoienii s-au intrebuintat foarte serios pentru a realiza marea surpriza, poate fi un avantaj pentru gazde. La Vaslui, gazdele vor sa intrerupa seria de esecuri din ultima vreme, cu prilejul inaugurarii instalatiei de nocturna, in timp ce Poli Iasi poate obtine pe terenul vecinilor punctele aducatoare de liniste.

Daca s-ar fi inregistrat vreo surpriza in semifinalele Cupei, partidele Rapid – Pandurii si (mai ales) Dinamo – Unirea Urziceni s-ar fi numarat printre meciurile cu miza mare ale etapei. Asa se asteapta, in special, spectacol in cele doua "nocturne" din Capitala.

Programul etapei

Ziua  Ora    Meci  Rezultat tur TV

Astazi 16,30  UTA – CFR Cluj       0-2      Kanal D

Astazi 17,00  Otelul – Steaua         1-3      Antena 1

Astazi 18,30  Vaslui – Iasi               1-0      Telesport

Astazi 20,30  Rapid – Pandurii      3-1      National TV

Miine  16,45  Mioveni – Farul         1-1      TVR 1

Miine  17,00  "U" Cluj – Buzau       2-3      Telesport

Miine  20,30  Dinamo – Urziceni   0-0      Kanal D

Comentarii