Simionas, maseur sau doctor?

vineri, 03 octombrie 2003, 23:00
2 MIN
 Simionas, maseur sau doctor?

Dupa cum a declarat si antrenorul Vasile Simionas, Poli Unirea Iasi are o sansa imensa de a-si consolida statutul de lider al seriei I a diviziei B de fotbal, programul celor trei etape ce urmeaza cuprinzind, in afara meciului de astazi, de la Navodari, alte doua intilniri relativ usoare, pe teren propriu. Doritul sprint al lui Poli, care s-ar traduce in trei victorii, are ca bloc-start intilnirea de pe litoral, cu Midia Navodari, o formatie ce tinde sa devina de traditie in esalonul secund. Fara pretentiile din anii trecuti, cind forta chiar promovarea, Midia – ramasa fara banii de la Rafinarie si, implicit, fara vedetele din lot – a devenit o echipa de luat in seama, dar nu de speriat, punctul forte al gazdelor de astazi fiind omogenitatea.
Nesperiindu-se de adversar (al carui joc este cunoscut foarte bine de Ciprian Paraschiv, ce a evoluat in sezonul trecut la Navodari, si, implicit, de toti jucatorii ieseni), Poli se teme mai mult de problemele interne. Inconfortul financiar aparut este completat de absenta a 4 jucatori (Botan, Mitruc, Dragoi, Pacurar), largimea lotului dind insa posibilitati multiple de astupare a gaurilor aparute, mai ales ca Vintila si Chiper si-au revenit dupa accidentarile suferite iar Adrian Ilie si-a ispasit suspendarea.
O problema oarecum inedita este insa legata de antrenorul Vasile Simionas, care a fost atentionat de Federatia Romana de Fotbal ca nu poate sa mai stea pe banca tehnica. Motivul este legat de categoria de antrenor pe care ieseanul o are (a treia!), inferioara limitei admise (a doua) pentru a putea antrena in divizia B. Drept urmare, antrenorul Iasului – care nici nu a cerut o derogare de la FRF, care, probabil, i s-ar fi acordat – nu si-a inregistrat contractul cu Poli la Federatie, fapt ce-i aduce interdictia de a conduce echipa de pe margine. Conducatorii ieseni s-au si gindit insa la o solutie de avarie in cazul in care antrenorul va avea probleme astazi, Simionas urmind a fi trecut in foaia de arbitraj ca maseur, doctor sau delegat!
Inaintea rundei a saptea, trupa pregatita de Ioan Melenco, ce a reusit sa invinga etapa trecuta pe FC Onesti, se afla pe locul 11 (7 puncte, -2 la adevar) iar oaspetii (15 puncte, ^6 in clasamentul adevarului) au un avans de doua puncte fata de locul 2.
Formatiile probabile:
Midia: Miron – Floricica, L. Croitoru, R. Miu, Fugaru – D. Petre, Ochia, Curumi, I. Dragoi – Borza, Zamfirescu.
Poli – Dulcianu – Gheban, Bernard, Ad. Ilie, Ionescu, Cercel – Fl. Croitoru, Vaduva, Ad. Cristea – Bilba, Luca.
Celelalte meciuri ale etapei: FC Onesti – Callatis Mangalia; Unirea Focsani – Gloria Buzau; FC Vaslui – Metalul Plopeni; Petrolul Moinesti – CSM Medgidia; Poiana Cimpina – Oltul Sf. Gheorghe; Dacia Unirea Braila – Laminorul Roman; Electrica Constanta – Precizia Sacele. (Ovidiu MINEA)

Comentarii