Tochitura cu praz

vineri, 30 martie 2007, 21:05
2 MIN
 Tochitura cu praz

Aflata acum intr-o situatie calduta, Politehnica Iasi stie ca orice pas gresit facut pe teren propriu o rearunca in calculele retrogradarii, folclorul (nu folcloristele!) fotbalistic autohton sustinind ca, dupa experienta tricolora de la mijlocul saptaminii, Ceahlaul va avea o puternica sustinere pentru continuarea in prima liga. Tinind cont si de faptul ca adversarul intilnit astazi este o alta formatie aflata in suferinta, Universitatea Craiova, e firesc ca miza sa fie si mai mare, antrenorul gazdelor, Ionut Popa, afirmind ca a patra echipa retrogradata se va alege intre cele doua combatante de astazi.
Presiunea data de situatia din clasament a fost amplificata in ultimele zile si de citeva declaratii care au inflamat spiritele, reamintind de un alt meci Poli – Craiova pe muchie de cutit, derulat pe "Emil Alexandrescu" in urma cu doi ani. Atunci, cind iesenii au cistigat si au facut un pas decisiv spre salvare, impingind totodata definitiv Craiova in adincuri, duelurile verbale dintre oficialii formatiilor au fost mai mult decit ascutite, coborind des spre acuze si invective.
In ceea ce priveste starea de spirit din cele doua tabere, aceasta este oarecum asemanatoare. Iesenii sint mai optimisti in privinta obtinerii licentei, in timp ce apele din curtea craioveana, tulburate serios dupa esecul din runda precedenta, cu Gloria Bistrita, la finele caruia patronul Mititelu a sarit la gitul antrenorului Stefan Stoica, s-au mai calmat. Astfel, amenintarile privind efectuarea deplasarilor cu autocarul si a cazarilor la hoteluri de categorii inferioare au cazut, juvetii sosind ieri cu avionul in Iasi si innoptind la un stabiliment decent.
Desi au scumpit biletele (un tichet la peluze costa 8 lei, iar unul la tribune – 15 lei), oficialii lui Poli au facut un apel la suporteri, invocind nevoia de sprijin serios din tribune, pentru obtinerea victoriei. Ambele echipe au probleme de efectiv, Buta si Ciobanu, la gazde, Dananae – la oaspeti neavind drept de joc datorita suspendarilor.
In tur, meciul a fost halucinant: oaspetii au condus cu 2-0 si au ratat mai multe ocazii, oltenii au revenit, au trecut in avantaj 3-2, gratie si unui autogol antologic a lui Buta, iar Tincu a egalat pe final, din lovitura libera. Situatia a fost exploziva si dupa meci, cind arbitrii au fost agresati de oficialii olteni iar "pustiul minune" al Craiovei, Ionescu, a fost lovit cu capul chiar pe teren de antrenorul (si jucatorul) de atunci, Ovidiu Stinga, care, in plus, a aruncat cu o gheata in tribune. Biletele se vor pune in vinzare in dimineata partidei, accesul pe stadion urmind a fi permis cu doua ore inainte de start.
PS: Ieri, in Liga a III-a, pe stadionul "Tepro": Poli Iasi II – Otelul Galati II 1-2 (0-2).

Formatiile probabile
Poli: Branet – Ad. Toma, Bernard, Onut, Tarlea – Saric, Naidin, Mijin, Sfirlea – Silvasan, Bilba.
Universitatea: Bornescu – Girla, Mitchell, Ciuca, Rose – Wobay, Stoica, Saceanu, Velcovici – Baird, Njock.
Arbitri: Cristian Balaj (Baia Mare); Ioan Onicas (Zalau), Horea Bochis (Dej). Observatori: Sorin Satmari (Bucuresti); Aron Huzu (Sibiu).

Comentarii