Trezirea la realitate

marți, 03 mai 2011, 22:13
1 MIN
 Trezirea la realitate

Federatia Internationala de fotbal a fixat drept tinta pentru aprobarea folosirii tehnologiei electronice la linia portii in  luna iulie 2012, astfel ca noul sistem ar putea fi utilizat inainte de startul Cupei Mondiale din Brazilia, din anul 2014. FIFA a precizat ca cei interesati de producerea acestui sistem, care va stabili cu precizie daca mingea a depasit linia portii, vor trebui sa treaca de doua faze de testare, urmind ca International Football Asssociation Board (IFAB), organizatia responsabila cu regulamentul jocului de fotbal, sa analizeze apoi rezultatele acestor teste, in luna iulie a anului viitor.
Companiile interesate sa se inscrie in cursa pentru producerea noului sistem trebuie sa anunte in scris FIFA, pina la inceputul lunii viitoare, daca doresc sa participe la testele care vor avea loc anul acesta, in perioada septembrie – decembrie. Un institut independent va verifica precizia si fiabilitatea diferitelor sisteme propuse, potrivit principiilor prezentate de IFAB in octombrie 2010.
Sistemele care vor inregistra un procent de acuratete de 90 la suta, "in conditii simulate de meci", ar putea fi supuse unor teste suplimentare, intre lunile martie si iunie 2012. Rezultatele definitive ale acestor evaluari vor fi prezentate apoi IFAB, in cadrul unei sedinte speciale, in iulie 2012. (AGERPRES)

Comentarii