Turul Romaniei a trecut pe la noi

luni, 04 iunie 2012, 22:29
2 MIN
 Turul Romaniei a trecut pe la noi

Turul Ciclist al Romaniei a ajuns ieri in Iasi dupa opt ani de pauza. In alte etape, turul a traversat judetul, dar a ocolit municipiul ca punct de plecare. 78 de ciclisti au luat ieri startul la cea de-a IV-a etapa a competitiei, lansata din fata Palatului Culturii. Zece echipe straine din Italia, Grecia, Bulgaria, Ucraina, Polonia, Cehia si Ucraina, precum si patru din tara s-au intrecut pana in Botosani, pe o distanta de 110 kilometri, cursa fiind  prevazuta cu trei sprinturi cu premii la Targu Frumos, Cotnari si Harlau, pe un traseu  cu numeroase viraje. . „In competitie au ramas 78 de sportivi care au plecat spre Botosani, unde se va ajunge destul de repede pentru ca etapa este scurta", a spus, inainte de plecare, Vasile Selejan, secretarul general al Federatiei Romane de Ciclism.

Iasul este reprezentant de un singur concurent care se antreneaza insa in Italia. „Imi propun sa termin, deoarece este un tur greu cu etapa prin Transfagarasan", a spus sportivul iesean Florin Saveliu. Prezent la Iasi a fost si Andrei Nechita din Barlad, sportivul care a castigat Turul Ciclist al Romaniei, etapa din 2011 si care va participa si la Jocurile Olimpice din Londra.  Etapa, cea mai scurta din Tur, a fost castigata de ucraineanul Andri Kulik, urmat de coechipierii sai Maksim Vasiliev si Oleksandr Martinenko. In clasamentul general conduce  grecul Ioannis Tamouridis, urmat de Kulik si de Vasiliev. Locul patru este ocupat de romanul Andrei Nechita.

Astazi ciclistii vor ajunge la Suceava, iar maine vor strabate traseul intre Neamt si Mures. Turul va strabate apoi Sibiu, Valcea, Oradea si se va incheia pe 9 iunie la Marghita in judetul Bihor.

Comentarii