Ultima repetitie

vineri, 02 iunie 2000, 23:00
2 MIN
 Ultima repetitie

La exact o saptamina inaintea debutului turneului final al Campionatului European si cu 11 zile inainte de primul meci oficial pe care il vor sustine in aceasta competitie, "tricolorii" lui Emeric Ienei fac in aceasta seara ultima repetitie cu public, intr-un meci amical impotriva Greciei. Chiar daca adversarul ce se va afla in fata lor pe stadionul Ghencea nu are nici pe departe valoarea celor pe care ii vor intilni la Euro, pentru Hagi si colegii sai este un bun prilej de a-si verifica inca o data relatiile de joc si de a-si lua revansa pentru infringerea surprinzatoare suferita in martie la Atena (0-2).
Odata ce a fost anuntat lotul final pentru Euro, este de asteptat ca antrenorul Emeric Ienei sa inceapa meciul din aceasta seara cu o formula cit mai apropiata de cea standard pe care o gindeste in perspectiva competitiei continentale, chiar daca nu-i va putea folosi pe Stelea si Adrian Ilie. Primul dintre ei a fost invoit sa joace duminica meciul decisiv cu Salamanca pentru promovarea in prima liga spaniola, iar "Cobra" va fi menajat pentru a fi recuperat total dupa ultima sa accidentare si a nu risca o inrautatire a situatiei sale medicale.
Capitanul echipei nationale, Gica Hagi, a parasit dupa 30 de minute antrenamentul lotului de joi, de pe stadionul "Steaua", acuzind o usoara stare de oboseala si dureri la spate. Ienei a precizat ca starea lui Hagi este cauzata de numeroasele partide pe care acesta le-a disputat cu formatia sa de club, Galatasaray. Ienei a spus, de asemenea, ca cel putin opt dintre jucatorii care vor evolua in partida cu Grecia vor fi titulari in meciul cu selectionata Germaniei, primul din grupele Campionatului European.
Palmaresul intilnirilor directe dintre selectionatele Romaniei si Greciei este urmatorul: 27 de meciuri disputate, 15 victorii ale romanilor, 8 meciuri egale si 4 victorii elene, golaveraj 62-28 favorabil noua. Grecii nu ne-au invins niciodata pe teren propriu, dar au reusit doua remize: 1-1, pe 16 noiembrie 1969 si 2-2, pe 7 octombrie 1987. In partida disputata in 1987 in reprezentativa noastra au evoluat Hagi si Belodedici, jucatori care fac parte si in prezent din lotul "tricolor". Partida de astazi este cea cu numarul 535 din palmaresul echipei nationale a Romaniei si al 219-lea meci disputat acasa. Echipele probabile:
Romania: Lobont – Petrescu, Ciobotariu, Filipescu, Chivu – Hagi, Gilca, G. Popescu, D. Munteanu – Moldovan, Mutu.
Grecia: Atmatsidis – Mavrogenidis, Dabizas, Amanatidis, Georgatos – Georgiadis, Ouzounidis, Poursanidis, Niniadis – Tsartas, Kiparissis.
Din lotul echipei elene, antrenate de Vassilios Daniil, mai fac parte Venetidis, Goumas, Eleftheropoulus, Zikos, Kassapis, Lymperopoulos, Bassinas, Nalitzis si Nikopolidis. Partida se va disputa de la ora 20.00, va fi arbitrata de Marian Salomir, de asistentii Valeriu Argaseala, Tudor Constantinescu si va fi transmisa in direct de pstul Romania 1. (ICT)

Comentarii