Ultimul cuplaj

joi, 26 martie 2009, 21:44
2 MIN
 Ultimul cuplaj

Dupa un retur istovitor in care au umblat mai mult pe drumuri decit s-au antrenat si contabilizeaza 13 etape in mai putin de doua luni, primul esalon de baschet feminin se incheie la acest sfirsit de saptamina pentru echipele din jumatatea secunda a clasamentului. Desi grosul etapei se disputa miine, partida de la Iasi dintre Politehnica si Olimpia Bucuresti este programata astazi si aduce fata in fata doua echipe care se bat pentru locul unsprezece in ierahia finala. In conditiile in care in tur bucurestencele au cistigat cu 70-58, gazdele au obligatoriu nevoie de o victorie la diferenta mai mare pentru a putea face rocada in clasament. "O sa batem la 30 de puncte diferenta.", se aventureaza in pronosticuri directorul sportiv Marius Cosoi, cel care apreciaza ca echipa pe care o conduce are nevoie de o revansa dupa rezultatul din tur, considerat nedrept. Mai presus de aceasta revansa, Politehnica are insa nevoie sa demonstreze in fata propriilor suporteri ca infringerile severe inregistrate saptamina trecuta la Alexandria si Tirgoviste n-au fost decit niste slabiciuni de moment si are macar orgoliul de a incheia sezonul deasupra adversarelor care au in componenta in majoritate junioare, fie ca este vorba de Olimpia, Sportul Studentesc Bucuresti ori U-LPS Alba Iulia. Daca pentru precedentele doua runde antrenorul Anatolie Lupu a avut lotul subtiat, situatia s-a mai imbunatatit putin in conditiile in care la antrenamente au fost in aceasta saptamina si junioara Necula dar si moldoveanca Tatarinova (care a absentat cinci etape consecutiv din cauza vizei). Chiar daca Panait acuza probleme la un genunchi, ea va fi prezenta in teren, asa cum nu este cazul capitanului Bordeianu, care a incheiat sezonul mai devreme din motive medicale.

Celelalte partide ale ultimei etape: Teleorman Alexandria – MCM Tirgoviste (in tur, 45-103), CET Govora – Rapid Bucuresti (74-57), CSM Oradea – SCM Craiova (80-73), U-TCRE Cluj – ICIM Arad (81-73) si U-LPS Alba Iulia – CSS-LMK Sf. Gheorghe (36-116). Partida Sportul Studentesc Bucuresti – CSM Satu Mare s-a jucat ieri, scor 36-75.

Baietii mai au treaba

Daca baschetbalistele pun astazi capat sezonului, baietii n-au ajuns nici macar la jumatatea returului. Mergind pe linia ultimelor etape Politehnica intilneste o noua formatie accesibila, CSS Ploiesti, pe care Murgoci si compania a invins-o detasat si in partida tur (scor 91-56). In runda precedenta prahovenii au pierdut greu acasa si la un scor de NBA partida cu CSU Galati (118-121) asa ca elevii lui Costel Moscalu ar trebui sa-si trateze cu atentie adversarul, cu atit mai mult cu cit au avut slabiciuni in meciul precedent de pe teren propriu. La fel de bine ramine de vazut daca Politehnica va reusi sa-si imbunatateasca ambele faze ale jocului pentru ca inscrie mult dar primeste ingrijorator de multe puncte de la adversare cotate net inferior.

Comentarii