Un sac de medalii la karate

joi, 23 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Un sac de medalii la karate

In perioada 15-20 noiembrie a.c., Praga a fost centrul karate-ului european, in capitala Cehiei derulindu-se, simultan, a patra editie a Campionatelor Europene de tineret si prima a Europenelor de copii si juniori. Din nou Iasul si-a tras partea leului in ceea ce priveste medaliile, trei locuri I, un loc II si un loc III fiind bifate de cei 6 sportivi ieseni participanti la concursurile in care au fost reprezentate 22 de tari, inclusiv fortele acestui domeniu, Italia si Polonia.
La nivelul tineretului, Razvan Popa (Enpi – presedinte Costel Adascalitei) a facut parte din echipa de kumite care a cucerit suprematia europeana, Razvan confirmind inca o data titlurile anterioare cucerite si ca este o mare speranta a karateului. In ceea ce priveste intrecerile de la copii si juniori, Iasul a fost reprezentat in exclusivitate de sportivi pregatiti de Costel Caliman la CS Fujiyama. Echipa de kata copii (Alin Agrigoroaie, Vlad Lazanu, Dragos Gheorghiu) a cucerit medalia de aur, in fruntea tpoului situindu-se si Laura Iordan la kumite individual juniori. Argintul a venit din partea cupulului Laura Iordan – Adi Murgoci la enbu mixt juniori in timp ce Vlad Lazanu s-a suit si pe treapta a treia a podiumului la kata individual copii.
In conditiile secetei financiare din acest sport performantele nu puteau fi realizate fara ca parintii celor 6 karateka sa nu umble la buzunar pentru a asigura banii necesari participarii, "suplimentele" financiare venind din partea BRD, Propast, Fundatia pentru Tineret, Extendo si Spontan (Fujiyama), Exclusiv Media, Panther ’93, Molid, AB Plus si IGS (Enpi). (Ovidiu MINEA)

Comentarii