Va fi vai de Steaua cui?

joi, 07 august 2008, 21:35
3 MIN
 Va fi vai de Steaua cui?

"Steaua a schimbat hotelul la care sta, in comparatie cu anul trecut. Daca e vreo superstitie, imi doresc ca si la anul sa schimbe hotelul" a spus ieri presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca. A fost unul dintre putinele momente in care s-a glumit in conferinta de presa organizata ieri, startul slab de sezon si esecul cu Vasluiul nefiind uitate de oficialii clubului iesean. "Greseli cum s-a facut cu Vasluiul vezi o data la 100 de ani" a rasucit cutitul antrenorul Politehnicii, Ionut Popa, in timp ce Boca a adus aminte de "greselile copilaresti" facute in disputa cu trupa lui Porumboiu.

Totusi, licarele de speranta declarative au aparut pe finalul speech-urilor celor doi oficiali. "Steaua a avut prima sansa si anul trecut si am reusit sa o invingem", a declarat Boca in timp ce Popa a afirmat ca "avem sansa noastra in ipoteza in care vom elimina erorile uriase pe care le-am facut".

In aceeasi intrunire cu presa, Popa a prezentat si problemele de lot cu care se confrunta: "Iarasi avem necazuri cu jucatorii. Onut si Ignatov continua sa lipseasca din motive medicale iar la antrenamentul de astazi (n.r. – ieri), Pecnik s-a accidentat, spunindu-mi ca nu poate juca". Tehnicianul a mai precizat ca va renunta la vestimentatia care i-a purtat noroc la meciul de debut pe banca Politehnicii, cind a invins in Ghencea, in 2004, dar si in returul trecut, cind Iasul a trecut de Steaua in Copou. "O data la cinci ani imi schimb si eu camasile", a glumit Popa vizavi de faptul ca nu va mai imbraca celebra camasa albastra.

Din punct de vedere al echipei, previziunile facute in numarul de ieri al "Ziarului de Iasi" s-au adeverit la antrenamentul de ieri dimineata, ultimul in care s-au mai facut reglaje ale jocului inaintea disputei cu vicecampioana. Ciobanu a jucat stoper dreapta, Miclea i-a luat locul lui Sfirlea in banda stinga iar Tanasa pe cel al lui Bilba in echipa ce se prefigureaza a fi de start. In plus, Milea a iesit din primul "11", locul sau fiind luat de Ilie. Daca Pecnik nu se va recupera, Ionut Stancu va fi mutat pe flancul sting, fundas dreapta urmind sa reapara Buta.

Nici oaspetii nu se pot lauda cu un tonus prea grozav. Invinsa in prima runda, la Vaslui, si cistigind in minutul 89 partida cu o nou-promovata, FC Brasov, Steaua da senzatia ca nu se regaseste, presiunea devenind din ce in ce mai mare in curtea unei formatii cu obiective majore in acest sezon. "Ros-albastrii" s-au antrenat ieri in Capitala, ajungind seara, pe calea aerului, in Iasi. Bucurestenii nu s-au mai cazat la hotelul Concordia, ca anul trecut, preferind de asta data Ramada. Dupa toate probabilitatile, militarii vor miza pe  formula cu care va fi abordat meciul cu Galatasaray, din Champions League, fiind astfel posibil ca modulul "4-2-3-1" utilizat cu Brasovul sa fie pastrat. Stelistii nu pot conta astazi pe Plesan, Ovidiu Petre si Emeghara, toti accidentati, noua achizitie, Toja nefiind inclus in lot.

Biletele la meci au fost puse in vinzare ieri, cind s-au vindut 2 753 de tichete la tribune si 2 063 la peluze. Cele aproximativ 2 000 de bilete ramase vor fi puse in vinzare astazi, incepind cu ora 9:00.

Astazi, de la ora 20:30, va mai avea loc un meci din etapa a III-a, FC Vaslui – Gloria Bistrita, partida netelevizata.   

Formatiile probabile

Poli: Branet – I. Stancu, Ciobanu, L. Munteanu, Pecnik – Bratu, Naidin, Ilie, Bersnjak, Miclea – Tanasa.

Steaua: Zapata – Golanski, Radoi, Goian, P. Marin – Lovin, Tiago – Szekely, D. Moreno, Neaga – Arthuro.

Arbitri: Augustus Constantin (Rm. Vilcea); Eduard Dumitrescu (Pitesti), Marcel Savaniu (Sibiu). Observatori: Victor Ciocan (Bistrita), Nicolae Grigorescu (Timisoara).

Comentarii