Vreo minune, ceva?

vineri, 16 februarie 2007, 22:06
2 MIN
 Vreo minune, ceva?

Dupa ce s-au descurcat neasteptat de bine trei sferturi din intilnirea cu UCM Resita dar au clacat apoi din lipsa de experienta, tinerii handbalisti de Politehnica joaca astazi la Bistrita cu una dintre formatiile cu pretentii mai mari dar realizari inferioare. Practic, dupa un tur in care s-au gasit adesea la mijlocul ierarhiei, ardelenii nu stau pe roze acum dupa ce au pierdut toate cele trei partide din retur, doua dintre ele pe teren propriu cu Poli-Izometal Timisoara si Dinamo Bucuresti si se afla acum pe prima pozitie retrogradanta. Cu mutari importante in iarna, Macri plecat la Resita la schimb cu ucraineanul Koteliuk, fara sirbul Mandic, fara Pallo (inapoi la Odorhei) si Bondris (inapoi la Cluj) dar cu doi baimareni reveniti la Bistrita dupa jumatate de an, Cosma si Zenoviu, echipa lui Ioan Palko incearca sa recupereze terenul pierdut si va insista cit poate de mult pentru a sparge gheata in 2007. De partea cealalta, foarte tinara formatie pregatita de Costel Schender nu poate sa-si propuna decit sa joace frumos si sa se tina scai de adversar, pentru a putea specula o eventuala oportunitate. Invinsa si in tur cu 23-19, Politehnica are asadar sansa a doua si a facut de ieri deplasarea la Bistrita in aceeasi formula cu care a jucat simbata trecuta.
Celelalte partide ale etapei a XVII-a: Dinamo Bucuresti – Minaur Baia Mare (in tur, 35-30), Steaua Bucuresti – Universitatea Cluj (32-27), Poli-Izometal Timisoara – Bucovina Suceava (30-26), Uztel Ploiesti – HCM Constanta (21-33), HCM Brasov – Pandurii Tg Jiu (24-26) si CSM Medgidia – UCM Resita (34-34).

Lenuta vine la Ploiesti
Absenta in etapa precedenta din cauza unei crize de lombo-sciatica, centrul Giuliana Obreja nu va face deplasarea nici la partida de miine de la Ploiesti, cita vreme problemele medicale persista. Asa ca, desi initial n-a fost inclusa in lot pentru o partida in care LPSl pleaca cu sanse mici de surprize, Lenuta Lupan va ajunge totusi la joc chiar daca este nevoita sa vina separat de la Vatra Dornei, acolo unde se afla in cantonament cu junioarele III de la LPS. Cum iesencele au pierdut la mai mult de zece goluri primele doua partide din acest sezon cu echipa ploiesteana, este de banuit ca situatia nu va diferi acum, insa sperantele antrenorului Jean Lupan se leaga de faptul ca elevele sale vor depasi pasa proasta in care s-au gasit saptamina trecuta, cind au pierdut fara drept de apel in fata echipei HCF Piatra Neamt. Tot in cadrul etapei a XIX-a, miine se mai joaca partidele HCF Piatra Neamt – Oltchim II Rm. Vilcea si Activ Ploiesti – Stiinta Bacau .

Comentarii