Week-end agitat in Copou

duminică, 08 iulie 2007, 21:03
3 MIN
 Week-end agitat in Copou

Esecul de vineri, 0-1 cu FCM Bacau, in amicalul disputat in Copou, a tulburat din nou apele la Poli. Ca si dupa testul de la Botosani, cind a venit cu un "supliment" de pregatire, derulat pe o ploaie violenta, joi dimineata, antrenorul Ionut Popa a "raspuns" prompt elevilor sai. Astfel, simbata dimineata, tehnicianul a programat, dupa cum a recunoscut, "cel mai tare antrenament din cariera mea de antrenor". "Dupa ce i-am sapunit bine, inainte de a iesi pe teren, am lucrat 200 de minute, la toate capitolele. Spre satisfactia mea, toti au rezistat, asa ca, la final, a trebuit sa-i felicit", a declarat antrenorul, care a facut si citeva "victime": "Renunt la Vukajlovic si Peres, care nu m-au convins". Dupa o zi si o noapte in care a mai reflectat, Popa i-a mai dat o sansa atacantului baimarean. "Peres e tinar si e gratis. Ii mai dau o sansa. Poate daca joaca titular se descurca mai bine" a anuntat antrenorul inaintea verificarii cu Laminorul Roman, intilnire derulata duminica dimineata in Copou.
In fata formatiei din Liga a III-a, Iasul s-a impus cu 4-0 (0-0), desprinderea venind pe final, datorita golurilor inscrise de Stiubei (’82), Bernard (’84), Cososchi (’85 si ’88). Poli a evoluat in prima repriza in formula Branet – Kalai (Bernard), Ciobanu, Ilie – Buta, Milea, L. Munteanu, Sfirlea, Paruolo – Bilba (Silvasan), Peres (Palimaru), dupa pauza intrind si Plesca, Homei, Tincu, Cososchi, Toma, Stiubei si Leucuta. Onut, Naidin, Mijin si Miclea au fost anuntati accidentati. 
In alta ordine de idei, sefii de la Poli au anuntat ca urmatoarele teste sint programate miercuri, cu Dunarea Galati, in Copou, si vineri, la Tirgu Neamt, cu Ariesul Turda, partide care ar putea decide si viitorul lui Peres la Poli. Tot in aceasta saptamina sint asteptate clarificarea situatiilor lui Cernoch si Silvasan.

 

Poli, buna de vinzare
Simbata, Comisia de Privatizare a FC Politehnica, infiintata de Consiliul Local Iasi, s-a intrunit intr-o sedinta convocata de primarul Gheorghe Nichita. Dupa ce s-a comunicat ca la ora actuala nu exista nici un pretendent cert la mariajul cu Poli, s-a stabilit urmatoarea pista pe care se va merge. Astfel, in scurt timp, principalii oameni de afaceri locali vor primi scrisori de interes, in care vor fi invitati sa preia actiuni ori chiar pachetul majoritar al clubului, raspunsul urmind a fi asteptat sapte zile. Desi preluarea a 51% din actiuni se poate face prin majorare de capital cu o suma de aproximativ 500 000 euro, se vehiculeaza ca persoana ori societatea care va fi interesata de pachetul majoritar va fi obligata sa vireze alte doua milioane de euro in conturile gruparii din Copou. Conditiile mai vechi stabilite (pastrarea numelui si culorilor echipei precum si a locului de disputare a partidelor de pe teren propriu) ramin valabile. Informatii neoficiale avanseaza faptul ca Nichita si-l doreste pe Iulian Dascalu ca viitor detinator al pachetului majoritar al clubului. Tot la nivel de zvonuri se vehiculeaza o posibila colaborare intre alti doi oameni de afaceri locali cunoscuti, Ioan Zapodeanu si Danut Prisecariu, pentru preluarea in tandem a Politehnicii, varianta nefiind insa pe placul primarului.

 

Comentarii