Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ancheta prelungită în cazul unui accident mortal straniu. Părinții vor ca vinovatul să plătească

GALERIE
Familia a investit toti banii din economii in mormantul fetitei ucise in accident
  • Familia a investit toti banii din economii in mormantul fetitei ucise in accident
- +

Pe 24 aprilie 2013, o fetiţă de patru ani a fost ucisă în faţa casei din Valea Adâncă. Părinţii susţin că şoferul a urcat pe trotuar, iar la volan nu era cel care a recunoscut fapta, ci fiul său. Șoferul se apără şi spune că fetiţa a ieşit în stradă şi el a tras de volan ca să o evite şi astfel a ajuns pe trotuar.

În casa familiei Nicuţă din Valea Adâncă, candela arde încontinuu de un an. Lumina caldă veghează portretul Dianei, fetiţa Nicoletei şi a lui Gheorghe care s-a prăpădit anul trecut, cu o săptămâna înainte de Paşte, pe 24 aprilie, în urma unui accident rutier. De atunci, părinţii copilei nu mai au linişte, iar ca să poată să-şi vadă mai departe de viaţă şi să se poată îngriji de ceilalţi patru micuţi se gândesc chiar să-şi vândă casa în faţa căreia s-a petrecut tragedia. „Ca să pot să mai trăiesc, eu trebuie să vând casa asta. De când a murit Diana, nu am mai investit nimic în locuinţă şi am economisit ca să-i fac ei locul de veci cât se poate de frumos”, povesteşte Gheorghe, tatăl fetei. Diana Nicuţă a fost izbită de un autoturism pe trotuar, în timp ce se juca, spun la unison părinţii. A fost surprinsă de un şofer şi rănită grav. A mai rezistat câteva ore în comă după care a murit.

„Ne-a spus avocatul că şoferul, Nicu Albu, a recunoscut faptul că a scos maşina din viteză, a lăsat-o pe liber şi atunci a izbit-o pe Diana care nu era pe stradă, ci se afla pe trotuar. Sperăm ca adevărul să iasă la suprafaţă, iar cei care ucid oameni nevinovaţi pe şosele să fie pedepsiţi. Înainte de sărbătorile pascale s-a dispus efectuarea unei expertize care să stabilească dinamica producerii accidentului şi ne dorim ca rezultatele să vină cât mai repede. Noi bănuim că, de fapt, la volan se afla fiul acuzatului, iar Nicu Albu era pasager în dreapta, şi având în vedere că martori nu au fost şi-a asumat el vina. Deocamdată, Nicu Albu a recunoscut că a acroşat victima în timp ce aceasta se afla pe trotuar”, spune şi Oana Baciu, reprezentantul Asociaţiei Naţionale pentru Sprijinirea Victimelor şi Prevenirea Accidentelor Rutiere (ANSVPAR), cea care i-a sprijinit pe părinţi cu înmormântarea fetei, cu asigurarea unui avocat pe parcursul anchetei şi cu un medic psiholog care i-a consiliat atunci când simţeau că lumea lor s-a sfârşit.

Deocamdată, ancheta încă este în desfăşurare, iar şoferul care a dat peste Diana circulă în continuare cu maşina. „După tragedie, individul acesta se lăudă ca o să cadă la pace cu mine. Eu vreau doar să se facă dreptate şi acest om să plătească pentru ce a făcut”, a mai spus tatăl Dianei.

„Fetiţa a ieşit în fugă din curte în stradă, în faţa mea“

Nicu Albu, şoferul acuzat, recunoaşte că a lovit fetiţa pe trotuar, pe contrasens, însă susţine că impactul a avut loc din cauză că fetiţa a ieşit din curte alergând, iar el a încercat să o evite, a tras de volan stânga şi a nimerit-o din plin. „Da, am declarat (n.r. - la dosar) că am lovit fetiţa pe trotuar pentru că eram cu jumătate de maşină pe trotuar şi cu cealaltă jumătate pe stradă, pe sensul opus faţă de sensul meu de mers, încercând să evit accidentul. Se speculează că am lovit-o pe trotuar, dar nu este aşa. Fetiţa a ieşit în fugă din curte în stradă, în faţa mea, şi eu am tras stânga de volan şi aşa am ajuns pe trotuarul de pe contrasens evitînd impactul, dar ea a continuat să fugă în faţa mea”, a spus Nicu Albu.

Ieri a fost ziua onomastică a lui Gheorghe Nicuţă, dar el nu mai ştie de astfel de serbări. „Mai bine să nu mai aud de numele ăsta şi de data de 24 aprilie pentru că atunci a plecat de lângă noi tot ce era mai drag”, spune el. Azi se împlineşte un an de când Diana a plecat de lângă părinţii şi fraţii ei, dar cercetările încă sunt în desfăşurare, iar situaţia nu este clarificată în totalitate. În tot acest timp, părinţii Dianei nu au contenit să cumpere lumânări şi candele pentru mormântul fiicei lor.

Cine poate să îi ajute pe părinţii îndoliaţi să asigure pomenirea pentru fetiţă, se pot adresa redacţiei la numărul de telefon 0232 271 271 pentru a fi puşi în contact cu familia Nicuţă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri