Arhitectul-şef a alergat de unul singur şi a abandonat

miercuri, 21 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Arhitectul-şef a alergat de unul singur şi a abandonat

Arhitectul-şef interimar al Iaşului, Alexandru Mustiaţă, a ratat ieri şansa de a fi confirmat pe post. Mustiaţă a fost singurul candidat la concursul organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), dar nu a reuşit să treacă de proba scrisă. 

Potrivit municipalităţii ieşene, instituţie care a avut reprezentanţi în Comisia de examinare, lui Mus­tiaţă i s-a făcut rău în timpul testului şi nu a putut finaliza proba scrisă. ANFP a publicat tot ieri rezultatele la concurs, iar arhitectul-şef interimar al Iaşului a fost notat cu zero puncte. „Candidatul Alexandru Mustiaţă s-a simţit foarte rău în timpul examenului, nu a mai fost capabil din punct de vedere al sănătăţii să dea examenul. Comisia a consemnat situaţia, dar, pentru că aşa sunt procedurile, lucrarea predată este notată. A fost consemnat în procesul-verbal că candidatului i s-a făcut rău, nu se simţea bine. Concursul va fi reluat“, a susţinut ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Mustiaţă a fost numit arhitect-şef interimar al oraşului la începutul anului printr-o dispoziţie a primarului Mihai Chirica, iar în luna mai i s-a prelungit mandatul cu încă şase luni. În ciuda apelurilor telefonice şi a mesajelor scrise, Mustiaţă nu a putut fi contactat ieri pentru a-şi exprima punctul de vedere. Arhitectul s-a angajat la Primărie în toamna anului trecut. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, depusă în ianuarie 2017, Mustiaţă deţine în proprietate 10 terenuri intravilane în judeţele Botoşani şi Neamţ, două vile în Botoşani şi un apartament în Iaşi. Anul trecut, a vândut către două persoane fizice un alt teren din Botoşani, tranzacţie de pe urma căreia a încasat 40.5000 euro. Arhitectul are deschise şapte conturi în bănci în valoare de circa 37.000 euro. Nu în ultimul rând, arhitectul are plasamente în două firme (Dorical Design şi Advanced Medical Services). 

Comentarii