De Business

Punem punctul pe știi

Aviro Air, o nouă companie aeriană românească. Va efectua curse charter

miercuri, 20 iulie 2016, 16:59
1 MIN
 Aviro Air, o nouă companie aeriană românească. Va efectua curse charter

Compania a fost lansată de foşti şefi ai liniei aeriene de stat Romavia și va opera deocamdată doar curse charter cu două avioane englezeşti.

O parte din fosta conducere a companiei aeriene de stat Romavia, intrată în faliment în 2014, a lansat o nouă companie aeriană specializată pe curse charter, Aviro Air, care a devenit acum operaţională şi a preluat o mare parte a angajaţilor Romavia, a anunţat, miercuri, noua companie.

Romavia a fost înfiinţată în 1991, sub coordonarea Ministerului Apărării, şi a fost folosită în special de către demnitarii români. Compania a avut exclusivitate pentru efectuarea de zboruri speciale, fiind folosită inclusiv de către preşedintele României.

Situaţia financiară a Romavia s-a înrăutăţit treptat, în special din cauza creşterii chetuielilor cu angajaţii, iar în 2014 compania a intrat în faliment.

În acelaşi an a fost înfiinţată compania Aviro Air, care a devenit operaţională în acest an.

Compania aeriană deţine, în prezent, două aeronave British Aerospace (BAe) 146-300, cu 112 locuri şi distanţă de „32 pitch” (81 cm) între scaune, modelul fiind construit în perioada 1987-2003.

digi24.ro

Comentarii