De Business

Punem punctul pe știi

Camera de Comerţ organizează un curs vital pentru firmele ieşene

vineri, 29 ianuarie 2016, 02:50
2 MIN
 Camera de Comerţ organizează un curs vital pentru firmele ieşene

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi va organiza un curs intensiv pentru a sprijini operatorii economici să se conformeze prevederilor legale privind oligativitatea desemnării de persoane responsabile cu gestionarea deşeurilor. Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea desemnării în cadrul firmelor de persoane responsabile cu gestionarea deşeurilor.

„Potrivit Legii nr. 211/2011, deţinătorii/producătorii de deşeuri persoane juridice, comercianţii, au obligaţia să desemneze o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor legale, respectiv: persoanele desemnate trebuie săfie instruite în domeniul gestiunii deşeurilor, inclusiv a deşeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate. Mai mult decât atât, legea vine şi cu sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor, şi anume: nedesemnarea unei persoane conform legii amintite constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Pentru a sprijini operatorii economici să se conformeze prevederilor legale, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi pune la dispoziţie cursul intensiv de «Responsabil cu gestionarea deşeurilor»”, a transmis Adina Sardare, coordonatorului Centrului de Training al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. 
 
Cursul se va desfăşura în zilele de 4 şi 5 februarie în cadrul Centrului de Training al Camerei de Comerţ din Iaşi, situat pe Bulevardul Carol I nr. 27, şva fi susţinut de către o persoană specializată din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi, cu o vastă experienţă în domeniul gestiunii deşeurilor şi substanţelor chimice periculoase. În cadrul cursului se va studia legislaţia, organizarea actelor normative din domeniu, obligaţiile legale în sarcina agenţilor economci dar şi multe alte aspecte ce ţin de gestionarea deşeurilor. Preţul cursului este de 300 lei, TVA inclus, iar înscrierile pentru ultimele locuri disponibile se fac la sediul Camerei de Comerţ, la numărul de telefon 0232.268.001 sau pe site-ul www.cciasi.ro
 
 

Comentarii