Ieşeni sunaţi din Africa, nu răspundeţi la telefon!

sâmbătă, 11 iunie 2016, 12:53
1 MIN
 Ieşeni sunaţi din Africa, nu răspundeţi la telefon!

Zarva mare printre ieseni, dupa ce, in ultimele doua zile, au primit beep-uri de la numere cu prefixe ale tarilor africane. Oamenii spun ca apelurile s-au realizat spre miezul noptii de 9/10 iunie si in cursul diminetii de ieri, fiind de foarte scurta durata. 

Prefixele difera, insa printre ele sunt numele de telefon din Sudan, Burundi sau Africa de Sud "Si eu am primit un apel. Cand am sunat inapoi, mi-a raspuns un robot in romana, cum ca as fi castigat 5.000 de euro. Normal ca am inchis imediat. Nu dati curs niciunei convorbiri. Sunt numere din Sudanul de Sud, incearca sa faca tot felul de scam-uri. E preferabil sa nu raspunzi la asemenea apeluri", spun iesenii, pe retelele de socializare. Oamenii sustin ca la apel raspunde un robot cu voce feminina, care foloseste limba romana, insa incorect gramatical.

"Acum ceva timp erau numere de Rusia, si-a dat lumea seama si s-au bagat pe numere din Africa. Un numar e din Burundi, reteaua Africell Burundi, iar al doilea din Sudanul de Sud, reteaua Gemtel. Prea se intampla in aceeasi zi, aceeasi retea. Cred ca este apel cu taxa inversa, suni inapoi si vei avea o factura minune daca esti pe abonament", spun alti ieseni. Acestia au primit apeluri de la numere diferite, fie +211178800262 , +25778170028, +211178800264. 

ziare.com

Comentarii