Lista liberalilor pentru alegerile parlamentare se va stabili la Bucureşti

sâmbătă, 01 octombrie 2016, 01:56
2 MIN
 Lista liberalilor pentru alegerile parlamentare se va stabili la Bucureşti

Jocurile în filiala ieşeană a PNL vor fi făcute la Bucureşti. Biroul Permanent Judeţean al PNL a stabilit ieri un nou calendar al desemnării candidaţilor partidului la alegerile generale din decembrie. Din lista de candidaţi stabilită în urmă cu trei săptămâni, ca şi din criteriile de ordonare a acesteia s-a ales praful. Lista va fi completată cu noi nume la nivelul conducerii filialei judeţene, aranjată alfabetic şi remisă Biroului Permanent Naţional care va stabili ordinea candidaţilor pe listă şi care va avea dreptul să adauge noi nume.

„Vor mai putea fi depuse candidaturi până pe 4 octombrie. Între 4 şi 6 oc­tombrie, lista rezultată va fi supusă unor verificări, iar pe 7 octombrie, ea va fi validată de către Biroul Permanent Jude­ţean. Pe 8 octombrie, lista va primi mandatul Comitetului Director Judeţean. În­tre 11 şi 12 octombrie, Biroul Permanent Naţional va stabili ordinea candidaţilor. Cel mai probabil vor mai apărea unele nume, menite să îmbunătăţească scorul partidului la nivel local“, a declarat preşedintele filialei judeţene a PNL, Teofil Bălteanu.
 
La mijlocul lunii trecute, PNL a anunţat o listă cu 17 membri care intenţio­nau să-şi depună candidatura la alegerile locale. Dintre aceştia, între timp s-au retras patru liberali, Vasile Cotiugă, Dragomir Angheluţă, Aurel Buşoi şi Vladimir Poroch. „Erau 17, ceea ce oricum era un număr insuficient. Iaşul va trimite în Parlament 12 deputaţi şi 5 senatori. La aceşti 17, trebuie să se adauge supleanţii. Este evident că lista trebuie completată, pentru că cei 13 rămaşi nu sunt suficienţi nici pentru lista la Camera Deputaţilor“, a spus unul din membrii BPJ.
 
Surse din cadrul partidului afirmă că este de aşteptat ca pe lista PNL să se regăsească şi foştii candidaţi ai partidului la primăriile din Hârlău şi Paşcani, Constantin Fotea, respectiv Marius Pintilie. În acelaşi timp, candidatura consilierului judeţean Liviu Bulgaru ar fi pusă sub semnul întrebării, după demisia co-preşedintelui PNL, Vasile Blaga. Acesta a renunţat la funcţiile din partid după ce împotriva sa a fost declanşată urmărirea penală pentru trafic de influenţă. Liviu Bulgaru a fost trimis în judecată anul trecut, fiind implicat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.
 
Tot în urmă cu trei săptămâni, BPJ stabilise patru criterii după care să se facă ordonarea listei de candidaţi. Cei care doreau să se înscrie în cursa electorală urmau să facă obiectul unui sondaj intern, pentru a se determina notorietatea fie­căruia şi susţinerea de care acesta beneficiază printre viitorii alegători. Al doilea criteriu de departajare ar fi fost contribuţia financiară la campania electorală. Urma să fie luat în calcul şi CV-ul politic al fiecărui candidat şi votul dat de Comitetul Director. Dacă BPN va fi organismul care va stabili ordinea pe liste, criteriile adoptate local nu vor mai avea nicio relevanţă.

Comentarii