Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Mălaiul electoral al partidoiului ieşean, pus deja deoparte

GALERIE
puls
  • puls
- +

Dacă până de curând se tot zvonea prin partidoiul ieşean că existau anumite îngrijorări legate de lipsa surselor de finanţare pentru campania de la alegerile parlamentare din iarnă în tabăra Chir Nica, faţă de tabăra Castanciu unde mălaiul nu pare a fi problemă, ba chiar dă pe-afară, cică de curând aceste îngrijorări s-ar mai fi estompat. 

Asta după ce, zice-se, prin partidoiul ieşean circulă deja informaţiuni cum că premarele va avea mălai suficient pentru rezbelul electoral, promis, zice-se, de sforarul imobiliar Bow K., conţilier local pus de Chir Nica strategic taman în capul mesei cu bucate, adicătelea în comiţia de urbanism a urbei.

Mai spun gurile rele că acesta s-ar fi lăudat că i-ar fi dat deja toate asigurările lui Chir Nica că îi va oferi în campanie tot ce are nevoie, aşa încât acesta să nu-şi mai facă obligaţii la alţi sponsori de partid şi de stat. Stăm acuma drept şi ne gândim strâmb: oare sforarul Bow K. se va mulţumi la schimb doar cu sforile din comiţia cu pricina din conţilul local? Sau va vrea şi vreun curmei sau două la Bucale, pe listele de dipotaţi? Întrebăm, nu dăm cu parul...

Cât mai costă la Iaşi duşul la teve, în derect?

Dom'le, am văzut şi am suportat multe la viaţa noastră de gazetari de Bahlui cu ştate vechi în câmpul muncii, dar uneori parcă aşa ne vine a trânti cuşma de duşumea sau basca de bătătură de să le sară scăfârlia sau ciucurele, nu alta, când vezi atâta nesimţire la unele personagii despre care, până mai ieri, credeam că sunt adevărate monumente de bun simţ şi de decenţă.

Cam aiasta am simţitără noi alaltăseară, stimaţi telespectatori, când am văzut la o tembeliziune locală, la emisiunea ciobotărească a unui personagiu literat de la care parcă aveam mai multe pretenţii, cum dădea lecţii de morală în derect la tot boborul ieşean un anume vniversitar filosof, Petrea Viciul pe numele lui, despre care tocmai s-a aflat că-şi şantaja sexual studentele pentru note mari.

Nu ştim cât o fi costat duşul ăsta de spălat în derect, dacă preţul e la legătură sau la bucată, mai ales că personagiul nu-i un obişnuit al emisiunilor teve locale, ca să fie o scuză, dar altceva ştim sigur: bleah, ura şi la gară... Apropo: oare n-ar merita personagiul pus pe vreo listă de candidaturi, la toamnă? Că, ne pare, cam are stofă de politician.

Surpriza toamnei în politichie

Păzea, stimaţi cetitori: prin Bucale umbă zvonul, dat ca sigur, că Ciol Loş s-ar fi decis şi cică va intra în ring, la alegerile din toamnă, ca locomotivă pentru un anume partid. Spun zvonurile că e vorba de partidul Salvaţi..., al lui Cucuşor Dan. Staţi însă puţin şi nu mânaţi, căci toată treaba nu se face de capul ei, ci, zice-se, având acceptul tacit al lui Jo Hanis, carele vrea să aibă şi el o jucărie politică de ajutor pentru leberali, cum are şi partidoiul lui Drac Nea în ALDE-ul lui Moliceanu. De ce atacă aşa de furibund Drac Nea guvernul lui Ciol Loş în ultima vreme? Ei, vedeţi că se leagă maioneza...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri