Nichita, care „nu se consideră plecat din PSD“, devine mâna dreapta a șefului CJ

joi, 30 martie 2017, 02:00
3 MIN
 Nichita, care „nu se consideră plecat din PSD“, devine mâna dreapta a șefului CJ

Fostul primar Gheorghe Nichita şi-a găsit loc de muncă. Nichita va lucra în cadrul cabinetului preşedintelui Consiliului Judeţean, Maricel Popa, pe un post de consilier personal. El urmează să preia coordonarea proiectului Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor.

„Acum vreo două săptămâni, Maricel Popa m-a întrebat dacă de principiu mă interesează un post de consilier, şi am răspuns că da. Proiectul SMID merge greu şi este mult de recuperat la el, dar consider că pot să-l aduc la zi. Voi fi consilierul preşedintelui CJ şi sper într-o relaţie de colaborare onestă. Important este să fie un respect reciproc. Am înţeles că nu este uşor să colaborezi cu Popa. Prima mea grijă va fi însă să-mi spun ferm părerea, pentru că asta trebuie să facă un consilier. Dacă mă ascultă, bine. Dacă nu, văd ce mai fac. Nu e obligatoriu să rămân“, a declarat Nichita.

Conform preci zărilor acestuia, discuţiile cu preşedintele CJ au vizat şi aspecte politice, fără însă ca acestea să fie aprofundate. Nichita a precizat că ia în calcul o eventuală revenire în PSD, ca membru.

„Nu am fost niciodată împotriva PSD. La alegerile locale din iunie nu am candidat, pentru a nu trage partidul în jos. La alegerile parlamentare am candidat în favoarea PSD. Nu mă consider plecat din PSD“, a spus Nichita.

El şi-a pierdut funcţia de primar, pe care o ocupa din 2003, în 2015, după ce a fost reţinut de procurorii DNA. În decembrie 2016, Nichita a candidat pentru un fotoliu de deputat din partea Partidului România Unită, formaţiunea politică nereuşind însă să treacă pragul electoral.

Într-unul din dosarele în care este implicat, Nichita este judecat pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că folosea angajaţi ai Poliţiei Locale pentru a-şi supraveghea iubita. Într-un alt dosar, Nichita este acuzat de luare de mită, întrucât ar fi pretins şi primit 10% din valoarea contractului de 69 milioane lei vizând managementul traficului rutier.

Nichita a apreciat că problemele juridice nu vor fi în măsură să afecteze activitatea sa în cadrul cabinetului preşedintelui CJ şi nici imaginea acestuia.

„Nimeni nu este vinovat decât dacă este condamnat definitiv. La noi este problema asta, că se pune imediat eticheta pe un om, de îndată ce se leagă procurorii de el. Cred că prezenţa unui fost primar cu trei mandate şi fost director de regie în cadrul CJ este un câştig şi pentru instituţie, şi pentru conducerea acesteia“, a spus Nichita.

Preşedintele CJ nu a putut fi contactat ieri pentru a da detalii cu privire la viitoarele atribuţii ale lui Nichita. Acesta ar urma să-şi intre în atribuţii până la sfârşitul acestei săptămâni.

Comentarii