Propunerea tineretului liberal ca Iaşul să câştige titlul de Capitală Culturală Europeană

vineri, 30 ianuarie 2015, 13:53
3 MIN
 Propunerea tineretului liberal ca Iaşul să câştige titlul de Capitală Culturală Europeană

Aspirația Iașului de a obține titlul de Capitală Culturală Eurpeană în 2021 este aspirația ieșenilor care prețuiesc istoria și patrimoniul cultural al acestui oraș.

Este aspirația tinerilor care au călătorit în lume și știu că bogățiile Iașului în termeni spirituali, culturali, patrimoniali, umani sunt incomensurabile și merită să fie cunoscute la nivel european.
Este aspirația studenților din acest oraș care știu că Iașul, cu atuurile sale, poate fi un punct principal de atracție pe harta turistică a Europei.

Primăria Municipiul Iași ar fi trebuit să fie catalizatorul acestei aspirații. Din păcate, incompetența și interesele obscure din jurul acestui proiect, mărci ale administrației PSD, (există vreun proiect al Primăriei asupra căruia să nu existe dovezi sau suspiciuni de incompetență sau obscuritate?) aproape au ruinat  speranțele ieșenilor că vom câștiga competiția pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană.

Noi, TNL Municipiul Iași, considerăm că șansa revitalizării proiectului Iași – Capitală Culturală Europeană stă în tinerii și studenții ingenioși și creativi ai acestui oraș. Cerem boardului Fundației „Iași – Capitală Culturală Europeană” să realizeze un Serviciu al Voluntarilor, a cărui menire să fie aceea de a oferi tinerilor din oraș șansa de a contribui la  realizarea strategiei și conceptului absolut necesare pentru a avea șanse serioase la câștigarea titlului.

Totodată, un astfel de Serviciu ar trebui să aibă menirea de a crea un corp al voluntarilor care să aibe șansa de a fi implicați direct în proiectele care TREBUIE, într-un târziu, să fie derulate de Fundație: coordonare proiecte, asistență eveniment, animație, activitate de birou, traduceri, asistență locatie, asistență tehnică, asistenta logistica, asistenta turism, fotografie, relații publice, ghidaj, administrație, programe tineret, moderatori etc.

„Indolența Primăriei în a mișca lucrurile pentru ca dezideratul „Iași – Capitală Culturală Europeană” să devină realitate retează șansa tinerilor din oraș de a fi angrenați într-un proiect major, cu care s-ar fi identificat și care ar fi pus în valoare tinerețea specifică Iașului. Primăria Municipiul Iași a „tocat” într-un mod total obscur 500.000 euro anul trecut pentru proiectul „Iași – Capitală Culturală Europeană”, nereușind nici până acum să realizeze măcar strategia necesară depunerii candidaturii. Mai mult, a desconsiderat total cea mai importantă resursă a orașului nostru: resursa umană. Fundația „Iași – Capitală Culturală Europeană”, care, din păcate, s-a dovedit a fi o prăvălie de sinecuri pentru apropiații primarului, trebuie, măcar în al 12-lea ceas, să dea ocazia tinerilor și studenților care iubesc Iașul să vină la acest proiect cu energia, inventivitatea, creativitatea lor. Sibiul a pariat pe această carte și a fost câștigător în 2007”, a declarat Răzvan TIMOFCIUC, co-Președintele Organizației Municipale de Tineret a PNL.

 

Comentarii