De Business

Punem punctul pe știi

Vom avea o televiziune controlată de ruși la Iași? CNA a amânat decizia

luni, 14 august 2017, 15:49
2 MIN
 Vom avea o televiziune controlată de ruși la Iași? CNA a amânat decizia

CNA a reușit performanța să-l invite afară din sala de ședințe, la 10 august, pe Sergheev Evghenii, reprezentantul Russia 1 în Republica Moldova în timpul discuțiilor pentru cererea de intrare pe piața din România a televiziuni RTR.

CNA a amânat luarea unei decizii pentru următoarea ședință, invocând, ca de obicei, diverse motive, necuprinse însă într-o procedură standard.

Dacă televiziunea RTR cu sediul în Iași, operată prin compania Telecontent Productions SRL, va reveni cu solicitărea de licență de televiziune prin satelit, nu este exclus ca în curând să vedem în România o televiziune controlată de ruși la Iași sau, de ce nu, chiar la București!

Compania din Iași, care susține proiectul RTR, este deținută de TV Content SRL din Chișinău, deținută la rândul său de Sergheev Evghenii 50% și Stetco Victor – 50%. TV Content SRL operează RTR Moldova, care transmite programele televiziunii de stat rusești Rossiya 1.

Sergheev Evghenii, șeful și fondatorul TV Comunicații Grup și TV Content SRL din Moldova, a fost și el la ședința CNA din 10 august, dar a stat în spatele membrului CNA Gabriel Tufeanu, pe locurile destinate ziariștilor și audienței.

După prezentarea proiectului și audierea echipei RTR, membrii CNA au început dezbaterile, o bună bucată de vreme fiind prezent și Sergheev, deși colegii săi audiați au ieșit din sală.

Aflați amănunte de pe forbes.ro

Comentarii