Zeci de tei plantaţi în Parcul Expoziţiei de către reprezentanţii PSD, în ultima săptămână a campaniei electorale

miercuri, 29 octombrie 2014, 18:15
1 MIN
 Zeci de tei plantaţi în Parcul Expoziţiei de către reprezentanţii PSD, în ultima săptămână a campaniei electorale

Un număr de 50 de tei au fost plantaţi de reprezentanţi ai PSD în Parcul Expoziţiei din Iaşi, în ultima săptămână a campaniei electorale, după ce anul trecut primarul social-democrat Gheorghe Nichita a decis tăierea a zeci de tei din centrul Iaşiului, demers care a generat proteste.

Mai mulţi reprezentanţi ai PSD Iaşi, între care şi cei doi viceprimari social-democraţi ai municipiului, Mihai Chirica şi Gabriel Surdu, au plantat, miercuri, zeci de puieţi de tei în Parcul Expoziţiei din zona Copou.

Printre cei care au plantat tei s-au mai numărat deputaţii PSD de Iaşi Cristina Nichita şi Sorin Iacoban, dar şi consilierul municipal Marius Ostaficiuc, ultimul fiind acuzat că anul trecut a încercat deturnarea unui miting al societăţii civile după ce Primăria Iaşi a tăiat zeci de tei de pe bulevardul central al Iaşului.

”Aşa cum am promis, începem în forţă campania de plantare a 10.000 de arbori din specia tei în oraşul nostru. Salut iniţiativa tinerilor social-democraţi şi fac din nou un apel către toţi ieşenii care iubesc natura, indiferent de convingeri sau orientări politice, să ni se alăture cu fapta, nu doar cu vorba, în acest demers ambiţios”, a declarat, miercuri, viceprimarul Mihai Chirica, preşedintele organizaţiei municipale a PSD.

La sfârşitul lunii august, Consiliul Local Iaşi a aprobat plantarea a 10.000 de tei în Iaşi, în perioada 2014-2016, majoritatea PSD din CL respingând însă cererea societăţii civile ieşene privind replantarea de tei în centrul oraşului. în zona în care au fost tăiaţi.

 

 

Comentarii