Comunicat de presă (P)

23 februarie – Ziua Rotary International

sâmbătă, 22 februarie 2020, 02:50
2 MIN
 23 februarie – Ziua Rotary International

Cluburile Rotary din Iași, Districtul 2241 România şi Republica Moldova au ales să sărbătorească aniversarea Rotary International, 115 ani de mișcare rotariană la nivel mondial printr-un program special.

Sâmbătă, 22 februarie începând cu ora 16,30, în Aula Magna ”Carmen Sylva” a Universitătii Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași, se va desfășura întâlnirea festivă a cluburilor Rotary ieșene. Evenimentul va fi onorat de prezenta acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, care va sustine conferinta ”Provocările știintei în secolul al XXI-lea”. Prelegerea va fi urmată de momentul simbolic al iluminării Palatului Universitar din Copou și a Universitătii de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași în albastru, culoarea Rotary.

Acest mod de a celebra este conceput în scopul promovării principiilor de bază ale Rotary International, luminile de pe clădiri simbolizând rolul pe care organizaţia îl are la nivel mondial, pentru dezvoltarea comunităţilor dar şi în derularea campaniei împotriva poliomielitei, program desfăşurat de Rotary International din anul 1985.

Rotary Internaţional a fost înfiintată în 23 februarie 1905, numără 1,2 milioane de membri, organizaţi în peste 33.000 de cluburi din aproximativ 200 de ţări. În România, organizaţia este reprezentată de District 2241 România și Republica Moldova. Districtul 2241 este alcătuit din 140 de cluburi având peste 3.500 de membri. În Iași, activează cinci cluburi Rotary – Rotary Iasi, Rotary Iasi 2000, Rotary Curtea Domnească, Rotary Copou și Rotary Junimea, care desfășoară proiecte de servicii sau participă la actiuni speciale împreună cu alte cluburi în folosul comunitătii locale.

Comentarii