De Business

Punem punctul pe știi

25 de ieşeni au reclamat firmele de turism fiindcă nu le-au returnat avansurile

miercuri, 20 mai 2020, 01:50
1 MIN
 25 de ieşeni au reclamat firmele de turism fiindcă nu le-au returnat avansurile

Ieşenii îşi anulează vacanţele din cauza coronavirusului. În contextul în care multe agenţii de turism refuză returnarea sumelor pe care aceştia le-au plătit pentru sejur, cetăţenii se adresează Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Iaşi. De pe 18 martie şi până în prezent au fost înregistrate 25 de reclamaţii împotriva agenţiilor de turism privind rezilierea contractelor şi returnarea contravalorii achitate de consumator, au transmis pentru „Ziarul de Iaşi” reprezentanţii instituţiei. 

„S-a constatat o abatere referitoare la încălcarea prevederilor contractuale de către operatorul economic. Turistul a optat pentru încetarea contractului, acesta având dreptul să i se ramburseze toate plăţile efectuate în baza contractului efectuat. S-a dispus rambursarea sumelor achitate agenţiei de consumator”, se arată în răspunsul trimis de OPC Iaşi.

Ieşenii pot face în continuare demersurile necesare recuperării banilor de la furnizorii de servicii turistice, ori pot aştepta încheierea pandemiei şi a efectelor ei şi să călătorească către destinaţiile alese în aceleaşi condiţii precum cele contractate iniţial. 

Comentarii