Advertorial

5 IDEI de cocktailuri pe care trebuie să le încerci și tu dacă ești în căutare de gusturi noi (P)

marți, 28 martie 2023, 10:00
3 MIN
 5 IDEI de cocktailuri pe care trebuie să le încerci și tu dacă ești în căutare de gusturi noi (P)

Cocktailul este o opțiune interesantă de băutură atât când ieși în oraș, cât și în zilele în care vrei să-ți prepari ceva aromat acasă. 

Există foarte multe rețete de băuturi pe care merită să le încerci, pe care le poți selecta în funcție de intensitatea dorită, dar și de gusturile pe care le preferi. Mai jos există o listă cu sugestii pentru cei care sunt în căutarea unor variante noi de băuturi. 

5 cocktailuri interesante pe care ar trebui să le încerci și tu:

  • Mimosa

Mimosa este o băutură fresh, care merge în special în sezonul cald. Având în vedere ingredientele de la baza sa, mai precis suc proaspăt stors de portocale și prosecco, este extrem de ușor de preparat acasă de oricine. Trebuie doar să cumperi niște portocale proaspete și zemoase, dar și un prosecco de calitate, pe care îl poți găsi pe altex.ro, unde au o selecție vastă de băuturi din care poți alege brandul dorit pentru a te bucura de seara ta de cocktailuri. Poți chiar să comanzi mai multe variante pentru a descoperi care brand îți place mai mult.

  • Espresso Martini

Pentru preparare ai nevoie de un shot de espresso, vodka, sirop de zahăr și puțin lichior de cafea. Este o băutură dulce, preferată în general de iubitorii de cafea. Gustul este intens, iar aroma de cafea în combinație cu gustul de alcool este una puternică și deosebită. Spre exemplu, poți opta pe această variantă când ai nevoie de un boost de energie. La nivel de pregătire, s-ar putea să-ți dea ceva bătăi de cap. Însă, cu puțin efort, vei reuși să faci și tu acasă un astfel de cocktail special cu aromă de cafea. 

  • Negroni 

Este o băutură destul de tare ca intensitate, având o concentrație de alcool destul de mare. Negroni este realizat din 3 părți egale de gin, campari și vermut. Este o alegere îndrăzneață pentru cei ce preferă gusturile diferite. Fiindcă nu necesită decât cele trei ingrediente menționate și suplimentar gheață, este ușor de realizat acasă de oricine dorește să descopere gustul său deosebit. 

  • Tom Collins

Rețeta clasică are la bază următoarele ingrediente: gin, sirop de zahăr, suc de lămâie, gheață și apă minerală. Este un cocktail fresh, simplu, dar extrem de delicios. Este acel tip de băutură cu care nu ai cum să dai greș.

  • Moscow Mule

Ultima băutură este una tot simplă și fresh, în ton cu primăvara și vremea caldă. Mai mult decât atât, este potrivită pentru cei care apreciază gusturile aromate. Ingredientele din care se realizează sunt: vodka, suc de lime și bere de ghimbir. Are un gust acrișor, ușor condimentat datorită berii de ghimbir. Este o alegere ce merge numai bine într-o zi însorită și n-ar trebui să prezinte un nivel ridicat de dificultatea prepararea ei.

În concluzie, cele cinci sugestii de cocktailuri menționate în rândurile de mai sus sunt opțiuni interesante, pe care merită să le încerci măcar o dată, mai ales dacă ești în căutarea unor arome noi și deosebite.

Sursă foto: unsplash.com

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii