De Business

Punem punctul pe știi

505 persoane pregătite cu fonduri de la UE să-şi îmbunătăţească competenţele de management

vineri, 14 septembrie 2018, 01:50
1 MIN
 505 persoane pregătite cu fonduri de la UE să-şi îmbunătăţească competenţele de management

Camera de Comerţ Iaşi a lansat un proiect cu fonduri europene prin care intenţionează să formeze managerii şi angajaţii firmelor din Regiunea de Nord Est. Instituţia şi-a propus să sprijine în acest sens 166 de întreprinderi, adică să formeze 505 de persoane ca manageri, antreprenori şi angajaţi de resurse umane. 

Reprezentanţii CCI Iaşi spun că au fost accesaţi 3,2 milioane lei, din care 2,77 milioane lei reprezentând cofinanţare de la fondul Social European prin Programul European Capital uman 2014 – 2020. Programul derulat de CCI Iaşi se numeşte “Competivitate prin competenţe îmbunătăţite”. “Va fi un program de formare pentru manageri, în sensul că vom forma 45 de persoane ca manageri de proiect, 45 de persoane ca manageri de marketing şi 60 de manageri Sisteme de Mediu. De asemenea, vor fi cursuri pentru 60 de persoane pentru competenţe antreprenoriale şi alte 60 pentru business sau personal coaching. În privinţa angajaţilor din departamentele de resurse umane, vor fi 90 de persoane formate ca manager resurse umane, 60 ca inspector resurse umane”, a precizat Sorin Gheorghiu, reprezentant al CCI Iaşi.
 
De asemenea, 46 de IMM-uri vor fi sprijinite în vederea elaborării planurilor strategice. Cei interesaţi trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe pentru a se înscrie. Firma unde activează trebuie să aibă sediu social sau punct de lucru în Regiunea de Nord Est, să îşi desfăşoare activitatea într-un sector de activitate agreat în cadrul proiectului şi să aibe activitate cel puţin în ultimul an. Mai multe date găsiţI pe site-ul Camerei de Comerţ Iaşi. 

Comentarii