De Sănătate

Punem punctul pe știi

6 plante medicinale cu rol în susținerea imunității (P)

luni, 17 octombrie 2022, 13:05
3 MIN
 6 plante medicinale cu rol în susținerea imunității (P)

Toamna, odată cu începerea sezonului rece, oamenii caută soluții pentru creșterea imunității într-un mod cât mai natural. Există câteva plante care pot ajuta în acest sens. În articolul următor vom descoperi care sunt cele mai indicate plante pentru creșterea imunității.

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir se remarcă prin conținutul bogat de vitamina B6, vitamina C, calciu, fosfor, zinc, potasiu, fenoli, ulei volatil și gingerol. Datorită acestor substanțe nutritive, ghimbirul deține importante proprietăți terapeutice: antioxidante, antibacteriene, antiinflamatoare, energizante, imunostimulatoare, hipocolesterolemiante (reduce nivelul de colesterol), antiemetice și antiastmatice.

Echinaceea

Echinaceea conține o varietate impresionantă de compuși activi. Acidul cafeic, alcamidele, acizii fenolici, acidul rosmarinic, poliacetilene sunt doar câteva dintre aceste substanțe. Compușii bioactivi din echinaceea oferă beneficii pentru sănătate, precum: reducerea inflamației, îmbunătățirea imunității și scăderea nivelului de glucoză din sânge.

Menta

Menta este o plantă perenă care crește în culturi, fiind o sursă bogată de vitamina A, C, fier, cupru, magneziu, potasiu, calciu, acizi grași și vitamina B2. Frunzele conțin și luteolină, rutină, hesperidină, acidicloregenic, cafeic, rosmarinic, colină, beta caroten, alfa și beta tocoferol, limonen, cincol, cariofilen, aldehidă acetică etc. Rolul mentei este: antifermentativ, anticancerigen, antiinflamator, astringent, antiseptic, analgezic, cicatrizant, dezinfectant, spasmolitic, sedativ, decongestionant și expectorant.

Ginsengul

Ginsengul este una dintre cele mai cunoscute plante cu proprietăți medicinale. Rădăcina de ginseng stimulează funcționarea normal a creierului, întărește imunitatea, tratează disfuncțiile sexuale, combate infecțiile bacteriene și ajută la scăderea în greutate.

Aloe vera

Aloe vera este folosită, în special, pentru proprietatea sa antioxidantă, calitate oferită prin conținutul de minerale și vitamine pe care îl conține: mangan, cupru, seleniu, vitaminele A, B4, B9, B12, C și E și cisteină (principalul său rol fiind de vindecare a rănilor). Planta este un adevărat tonic pentru sistemul imunitar, în general.  

Teiul

Florile de tei sunt bogate în antioxidanți, printre care se numără flavonoidele (quercetină, kaempferol și procyanidin) și taninurile. De asemenea conține și uleiuri esențiale precum eugenol, limonene și citral ajutând astfel la creșterea imunității. Totodată, acestea au proprietăți neurosedative și antispastice atunci când sunt folosite în ceaiuri.

Naturalis ImunoSuport ULTRA pentru susținerea imunității

ImunoSuport Ultra este un supliment alimentar care crește imunitatea. Acesta contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, datorită combinației de vitamina D, vitamina C și zinc, care acționează sinergic.

Vitamina D este o vitamină liposolubilă, produsă la nivelul pielii după expunerea la razele soarelui. Vârsta înaintată, supraponderalitatea, lipsa peștelui din alimentație, expunerea limitată la razele soarelui, desfășurarea majorității activităților în interior, sunt doar câțiva dintre factorii de risc comuni care pot duce la deficiența de vitamina D.

Organismul uman nu își poate sintetiza singur vitamina C și, tocmai de aceea, trebuie să și-o procure din alimente sau din suplimente alimentare. Făcând parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile în apa), vitamina C se elimină în cantități mari din organism.

Pentru a garanta eliberarea și absorbția treptată a ingredientelor active conținute, ImunoSuport Ultra utilizează o tehnologie specială de eliberare prelungită, astfel încât organismul poate utiliza mai bine aportul de nutrienți. Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii